Page 50 - çalıkuşu SAYI 8
P. 50

mına başladı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB       da sıcak yemek üretimine başladı. Bayraklı Ali Os-
            ekibi, kurulumunu yaptığı Osmaniye Atatürk Lisesi     man Konakçı Yiyecek- İçecek Hizmetleri Bölümü
            çadır alanında malzeme, yemek dağıtımı yapıyor        öğretmen  ve  öğrencileri,  destek  olan  firmalardan
            ve çadır alanı yönetim faaliyetlerini yürütüyor.      gelen un, yağ, yumurta, maya, şeker, tuz gibi mal-
            Torbalı  Halk  Eğitimi  Merkezi  tarafından  aralıksız   zemelerle her gün 2.500-3.000 adet poğaça üretip
            olarak tatlı-tuzlu kurabiyeler, ayrıca özel bir tarif ve   Adıyaman’a gönderiyor.
            yöntemle  hazırlanan  bebek  mamaları  depremze-
            delere gönderiliyor. Menemen Erdinç Ahmet Cen-        Konak  Nevvar  Salih  İşgören  Eğitim  Kampüsü-5
            giz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü      Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllüleri önce
            öğretmen ve öğrencileri, deprem bölgesine gönde-      Kahramanmaraş  Türkoğlu’ndaki  depremzedelere
            rilmek üzere 20000 adet ekmek üretip depremze-        gönderilmek  üzere  tam  kapasite  ekmek  üretimi
            delere gönderdi.                                      gerçekleştirdi.  Ardından  Müdür  Yardımcısı  Meh-
                                                                  met Dayıoğlu, okulun 2 öğretmeni ve 2 aşçısından
            Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Li-      oluşan 5 kişilik ekip; malzemelerin bulunduğu ve
            sesi deprem bölgelerine gönderilmek üzere soğuk       seyyar mutfak özelliği taşıyan tırla İzmir’den yola
            kumanya hazırlıyor. Bergama Bakırçay Mesleki ve       çıktı.  Kahramanmaraş  Türkoğlu  Yıldızkent  Şehit
            Teknik  Anadolu  Lisesi  Yiyecek-İçecek  Hizmetleri   Şeref  Ortaokulunda  bulunan  tırların  mutfağında
            Bölümü  atölyelerinde  ise  öğretmen  ve  öğrenciler   günün her saatinde sıcak çorba çıkarılıyor ve gün-
            uzun  süre  dayanacak  poğaça  ve  çörek  üretiyor.   de 2 öğün yemek ikramı yapılıyor.
            Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anado-
            lu  Lisesi  Yiyecek-İçecek  Hizmetleri  atölyelerinde   İzmir Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğ-
            depremzedelere ulaştırılmak üzere kumanya üre-        renci ve öğretmenleri ise evini kaybeden deprem-
            timi gerçekleştiriliyor.                              zedelere destek olmak için bir proje hazırladı ve
                                                                  adını Yaşam Evi koydu. Okulun kendi imkânları ile
            Bornova Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Li-       hazırlanan konteyner evde yatak, tuvalet, mutfak,
            sesi mutfak ekipmanları ile Adıyaman’a ulaştı. Okul   lavabo, oturma odası ve banyo bulunuyor. Kahra-
            Müdürü  İsmail  Eray  Dursun,  okulun  4  öğretmeni   manmaraş’ta ulaştırılan Yaşam Evi’nde 3-4 kişilik
            ve gönüllü 5 öğretmen ile birlikte 10 kişilik bir ekip   bir aile barınabiliyor.
            kurarak, Adıyaman TOKİ Akşemseddin İlkokulun-

















     50                                                                                                                                                                                                                                             51
   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55