Page 9 - İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ E-DERGİ SAYI:1
P. 9
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAYI: 1
Üretilen fidelerin özenle dikimi, sulama
ve çapa aşamaları...
Tarladan haziran başından eylül başına
kadar ürün alınıyor...
Kuzinede pişen güveç, onun yanında
turşu. Kendi ürettiğini tüketmek, anlatılmaz...
Bakanlığımızın güzel bir projesi var.
“Okullar Hayat Olsun”
Konuyla ilgili ciddi bir farkındalık “Okullar Hayat Olsun Projesi” nin temel
sağladık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz amacı; okulların velilerin, mahallelinin ve
bilinçlendi. Ciddi bir yerli tohum envanterimiz çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve
oluştu. Ürettiğimiz ürünleri paydaşlarımızla yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme
paylaştık. Hasat döneminde bulunamayanlara merkezi” ve eğlenme ve dinlenme
ürettiğimiz salçadan, turşudan hediye ettik. Bu aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli
süreçte herkes çok çalıştı emek verdi. Ama alanlar” haline dönüştürülmesidir.
dört kişiye özellikle teşekkür etmek istiyorum.
İlçe Milli Eğitim müdürümüz Ogün Derse
projemizi duyduğunda büyük destek verdi ve
bizleri cesaretlendirdi. Sonra projenin fikir
olarak gelişmesinde, gerçekleşmesinde ve
sürdürülebilir hale gelmesinde büyük emekleri
olan Müdür Yardımcısı Orçun Ağır, Biyoloji
Öğretmeni Özgül Çağlar, Edebiyat Öğretmeni
Vedat Akgün'e teşekkürü borç bilirim. Bu yıl
ikinci hasadımızı yaptık. Gelecek yıl, üçüncü
hasadımıza herkesi bekliyoruz. Bahçemizde
kuzinemiz, güvecimiz hazır bekliyor. Kendi
ürettiğimiz sebzelerle hazırlayacağımız
güvecimizi misafirlerimize ikram etmekten
büyük mutluluk duyarız.”
Okul Müdürü Habib Bilgiç’in içten duygu
ve düşüncelerinin yanına dönemsel Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nin
fotoğrafları ekleyip beğeninize sunuyoruz. başlattığı bu önemli projeyle çevresine,
Fotoğraflarda sürecin tüm ayrıntılarını insanına ve daha önemlisi “GEÇMİŞİNE” hayat
göreceksiniz. Fide dikimini, çapayı, dalındaki
veriyor.
sebzeyi, turşu yapımını, yemek yapımını.
9