Page 9 - İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ E-DERGİ SAYI:1
P. 9

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ                                         SAYI: 1


                                                                      Üretilen fidelerin özenle dikimi, sulama
                                                                ve çapa aşamaları...
                                                                      Tarladan  haziran  başından  eylül  başına
                                                                kadar ürün alınıyor...
                                                                      Kuzinede  pişen  güveç,  onun  yanında
                                                                turşu. Kendi ürettiğini tüketmek, anlatılmaz...

                                                                      Bakanlığımızın  güzel  bir  projesi  var.
                                                                “Okullar Hayat Olsun”
                     Konuyla  ilgili  ciddi  bir  farkındalık         “Okullar Hayat Olsun Projesi” nin temel
               sağladık.   Öğrencilerimiz   ve   velilerimiz    amacı;  okulların  velilerin,  mahallelinin  ve
               bilinçlendi. Ciddi bir yerli tohum envanterimiz   çevrenin  hizmetine  açılması,  öğrenciler  ve
               oluştu.  Ürettiğimiz  ürünleri  paydaşlarımızla   yetişkinler  için  birer  “hayat  boyu  öğrenme
               paylaştık.  Hasat  döneminde  bulunamayanlara    merkezi”   ve    eğlenme    ve   dinlenme
               ürettiğimiz salçadan, turşudan hediye ettik. Bu   aktivitelerine  imkân  veren  “yaşayan  güvenli
               süreçte  herkes  çok  çalıştı  emek  verdi.  Ama   alanlar” haline dönüştürülmesidir.
               dört kişiye özellikle teşekkür etmek istiyorum.
               İlçe  Milli  Eğitim  müdürümüz  Ogün  Derse
               projemizi  duyduğunda  büyük  destek  verdi  ve
               bizleri  cesaretlendirdi.  Sonra  projenin  fikir
               olarak  gelişmesinde,  gerçekleşmesinde  ve
               sürdürülebilir hale gelmesinde büyük emekleri
               olan  Müdür  Yardımcısı  Orçun  Ağır,  Biyoloji
               Öğretmeni  Özgül  Çağlar,  Edebiyat  Öğretmeni
               Vedat  Akgün'e  teşekkürü  borç  bilirim.  Bu  yıl
               ikinci  hasadımızı  yaptık.  Gelecek  yıl,  üçüncü
               hasadımıza  herkesi  bekliyoruz.  Bahçemizde
               kuzinemiz,  güvecimiz  hazır  bekliyor.  Kendi
               ürettiğimiz   sebzelerle   hazırlayacağımız
               güvecimizi  misafirlerimize  ikram  etmekten
               büyük mutluluk duyarız.”

                     Okul Müdürü Habib Bilgiç’in içten duygu
               ve    düşüncelerinin   yanına    dönemsel         Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nin
               fotoğrafları  ekleyip  beğeninize  sunuyoruz.    başlattığı bu önemli projeyle çevresine,
               Fotoğraflarda   sürecin   tüm   ayrıntılarını    insanına ve daha önemlisi “GEÇMİŞİNE”  hayat
               göreceksiniz.  Fide  dikimini,  çapayı,  dalındaki
                                                                veriyor.
               sebzeyi, turşu yapımını, yemek yapımını.























                                                            9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14