Page 20 - İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ E-DERGİ SAYI:2
P. 20
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAYI: 2
DOĞRU BESLENİYORUZ
Ayrıca okul kantini ile işbirliğine gidilerek
kantinde öğrencilerin beslenmesinin daha
dengeli ve sağlıklı olması adına çalışmalar
yapıldı. Kantin işletmecisi, yemekhane ruhsatı
alarak kek, poğaça gibi gıdaları kendi üretip
öğrencilere sunmaya başladı. Öğrenciler
kantinde, kantin işletmecisi Gülbin
Teyze’lerinin “anne eli değmiş” yiyeceklerini
yemeğe doyamadılar. Bunun yanında
Gelişen teknolojinin yaşamımızdaki yerinin ilçemizdeki esnaflar ile görüşülerek her hafta
artması, çocuklarımızın beslenme esnaf tarafından tüm öğrencilerimize meyve
alışkanlıklarını da olumsuz yönde etkiledi. dağıtılması planlandı.
Beslenme tarzındaki değişiklikler ve fiziksel
Okul öncesinde şekillenen
hareketin azalması gibi
beslenme alışkanlığının
koşullar, çocuklarda
düzenlenmesine yönelik
obezite (şişmanlık) riskini
etkili çalışmalar yürüten
artırdı. Yapılan
bir diğer okulumuz da
araştırmalar ülkemizde de
Sezai Gönül Akdağ
obezitenin yaygınlaştığını
Anaokulu’dur. Okulunda
göstermektedir. Bu
etkinliklerle beslenmenin
nedenle ilçemizde
önemine vurgu yapan
öğrencilerimizi obeziteden
okul müdürü Cengiz Çelik,
korumaya yönelik
çalışmaların daha da zenginleşeceğini, bu
çalışmaların arttırılması hedeflendi.
konunun yaygınlaştırılması gerektiği inancında
Albay Çolak İbrahim Bey İlkokulu Urla olduğunu belirterek bunun için ellerinden
ilçemizin ilk’’ Beslenme Dostu’’ okulu oldu. geleni yapacaklarını ifade etti.
Okul müdürü Selçuk Tutar, proje süresince
öğrencilerinin sağlıklı ve dengeli
beslenmelerini ilke edindi ve ekibiyle örnek
çalışmalar gerçekleştirdi.
Albay Çolak İbrahim Bey İlkokulu, 2017-2018
Eğitim Öğretim yılı başında öğrencilerin meyve
yemeye özendirilmesi amacıyla ‘Hoş Geldin
Elması’ dağıttı. Sağlık Bakanlığı internet
sitesinde yer alan beslenme listeleri temel
alınarak tüm öğrencilerin bu listelere uygun
şekilde beslenmeleri sağlandı. Velilere yönelik
okul proje yürütme kurulu tarafından sağlıklı
beslenme hakkında bilgilendirme çalışmaları
yapıldı.
20