Page 52 - Calikusu 11_1
P. 52
Özel Haber
Yerel tatları mutfak kültürünü güçlendirerek sunmak ve görünür
hale getirmek, bölgedeki turizm işletmeleri ile iş birliği içerisinde
her bireye halk eğitimi birimleri aracılığıyla mutfak becerisi kazan-
dırmak ve yöresel ürünleri markalaştırmak amaçlandı. Yapılan ve
yapılması hedeflenenlerin yanı sıra 65 yaş üzeri tüm vatandaşların
günde iki çayı ücretsiz içebilecekleri diğer ürünlerden de indirimli
faydalanacakları kartlar hazırlanıp dağıtımı yapıldı.
Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce BİST MTAL, yeniyi geçmişin biriki-
miyle birleştirerek sentez lezzetler oluşturmayı, özel eğitim öğ-
rencilerini, okul alan öğrencilerini ve yemek kültürünü geleceğe
taşıyan kadınları donanımlı bir şekilde hayata dâhil etmeyi, ilçe
kalkınmasına ve kültürel aktarıma mesleki eğitimle destek vermeyi
misyon edindi.
Bu amaçtan yola çıkarak yemeğin bir kültür ve felsefe olduğuna her
yeni tadın hayatı da güzelleştirdiğine olan inancı atölye aracılığıyla
Şirince’yle ve tüm bileşenleriyle paylaşmanın anlamlı gururunu
taşıdıklarını dile getirdiler.
50