Page 52 - Calikusu 11_1
P. 52

Özel Haber














































        Yerel tatları mutfak kültürünü güçlendirerek sunmak ve görünür
        hale getirmek, bölgedeki turizm işletmeleri ile iş birliği içerisinde
        her bireye halk eğitimi birimleri aracılığıyla mutfak becerisi kazan-
        dırmak ve yöresel ürünleri markalaştırmak amaçlandı. Yapılan ve
        yapılması hedeflenenlerin yanı sıra 65 yaş üzeri tüm vatandaşların
        günde iki çayı ücretsiz içebilecekleri diğer ürünlerden de indirimli
        faydalanacakları kartlar hazırlanıp dağıtımı yapıldı.

        Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce BİST MTAL,  yeniyi geçmişin biriki-
        miyle birleştirerek sentez lezzetler oluşturmayı, özel eğitim öğ-
        rencilerini, okul alan öğrencilerini ve yemek kültürünü geleceğe
        taşıyan kadınları donanımlı bir şekilde hayata dâhil etmeyi, ilçe
        kalkınmasına ve kültürel aktarıma mesleki eğitimle destek vermeyi
        misyon edindi.
        Bu amaçtan yola çıkarak yemeğin bir kültür ve felsefe olduğuna her
        yeni tadın hayatı da güzelleştirdiğine olan inancı atölye aracılığıyla
        Şirince’yle ve tüm bileşenleriyle paylaşmanın anlamlı gururunu
        taşıdıklarını dile getirdiler.

     50
   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57