Page 51 - Calikusu 11_1
P. 51

Geçmişten günümüze oldukça zengin bir mutfak kültürüne  Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce Borsa İstanbul MTAL Lisesine
        de sahip olan Ege bölgesindeki bu anlamlı çalışmalar için  bağlı olarak çalışacak olan Gastro Enstitüsünde aşçı, şef ve
        Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce Borsa İstanbul MTAL öğren-   şef yardımcısı gibi yörenin özellikle yemek alanında ihtiyaç
        cilerinin hem teorik ve hem de pratik eğitim almaları bu  duyduğu vasıflı insan gücü yetiştirilecek.
        merkezde gerçekleştirilmeye başlandı.
                                                                 Bu enstitü, Şirince’nin tarihi ve kültürel dokusundan bes-
        Unutulmaya yüz tutmuş Şirince ekşi maya ekmeğinin ve  lenerek yöre kadınlarının aile geleneklerinin aktarımını,
        temiz içerikli gıdaların köyün kadınları tarafından burada  kadın emeğinin önemini, kadın işgücü istihdamını, yerel
        üretilmesi, bugüne aktarılan organik besinlerin patentlerinin  ürünlerle (zeytin, zeytinyağı, sabun, salça, reçel, kekik vb.)
        de alınması, satışının yapılması hayata geçirildi. Usta şef  pazarda belli bir yer edinmeyi, ülke çapında gastronomi
        atölyelerinin kurularak bakanlığın hizmet içi birimi olarak  alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için önemli bir
        kullanılması, “Somut Olmayan Kültürel Mirasımızın” en  merkez olmayı, ülkemizde ve uluslararası alanda hak edilir
        önemli unsurlarından birisi olan halk mutfağının gelecek  bir yere sahip olmayı hedefledi.
        nesillere aktarılması amaçlandı.





























































                                                                                                                       49
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56