Page 58 - 81 ÇALIKUŞU İZMİR
P. 58

Gastronomi Atölyesi




                                                                  Barbaros Köyü’nün mutfak sırları yüzyıllar-
                                                                  dır süregelerek günümüze değin ulaşmıştır.
                                                                  Çoğunlukla fırın işlerinden oluşan bu lez-
                                                                  zetlerin başlıcaları; çalkama, patlıcan balığı,
                                                                  körmen köftesi, ayak lokumu, kulika, damat
                                                                  katmeri, ekmek böreği ve ıspanak balığıdır.
                                                                  Ayrıca kaymaktan üretilen tortu adındaki bir
                                                                  çeşit sos ve ekşi mayadan yapılan ekmeği
                                                                  de oldukça lezizdir. Geçmişten günümüze
                                                                  aktarılan gastronomi kültürünün yaşatılma-
                                                                  sı, geleneksel yemeklerin dışarıdan gelen
                                                                  ziyaretçilere tanıtılması, köy kültür ve sanat
                                                                  merkezinin  bu lezzetlerle çekim merkezi
                                                                  haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu doğ-
                                                                  rultuda usta öğretici ve öğretmenler rehber-
                                                                  liğinde yemek yapımı konusunda yetenekli
                                                                  köylüler tespit edilerek gastronomi atölyesi
                                                                  oluşturulacak; kursiyerlerin ürettikleri ürün-
                                                                  ler köy kültür ve sanat merkezinde yer alan
                                                                  yeme içme alanları ve kafede hizmete sunu-
                                                                  lacaktır.






























         58
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63