İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi Seminerinde Mühendis Yazar Buğra Ayan ile Öğretmenler Bir Araya Geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Kendini Yenile Geleceğe Artı Kat” sloganıyla hayata geçirdiği Mesleki Gelişim Akademisi, öğretmenleri Mühendis Yazar Buğra Ayan ile bir araya getirdi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi Seminerinde Mühendis Yazar Buğra Ayan ile Öğretmenler Bir Araya Geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi Seminerinde Mühendis Yazar Buğra Ayan ile Öğretmenler Bir Araya Geldi

          İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Kendini Yenile Geleceğe Artı Kat” sloganıyla hayata geçirdiği Mesleki Gelişim Akademisi, öğretmenleri Mühendis Yazar Buğra Ayan ile bir araya getirdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Buğra Ayan, öğretmenlere “Dijital Gelecekteki Riskler ve Fırsatlar” konusunda eğitim verdi.

 Eğitim Varsa Ben de Varım

          Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi “Eğitim yöneticileri ve öğretmenlerimizin eğitimde çağa ayak uydururken vizyoner bir bakış açısı geliştirmelerine katkı sağlamak için geçen yıl başlatmış olduğumuz Mesleki Gelişim Akademisi çalışmaları Mart ayı itibariyle bir yılı tamamlayacak.  Bizler bu eğitimler vesilesiyle siz değerli meslektaşlarımızla bir arada olmayı önemsiyoruz. Tanışma, kaynaşma ve iletişim içinde olmak noktasında akademi çalışmalarını fırsat olarak görüyoruz. Mesleki Gelişim Akademisi kapsamında eğitim yöneticilerimize ve öğretmenlerimize hitap ederken, eğitimin üçlü sac ayağı diye tabir ettiğimiz öğrenci ayağı içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlham Veren Buluşmalar eğitim etkinliğinde de çocuklarımızı geleceklerini şekillendirirken olaylara faklı perspektiflerden bakarak vizyon geliştirmelerini sağlamak amacıyla alanında uzman, mesleklerinde önemli çalışmalar yapmış kişilerle buluşturuyoruz. Kısa bir süre içinde de bu sac ayağının diğer önemli parçası olan veli eğitim akademilerini hayata geçireceğiz. Bu çalışmalar neticesinde daha kaliteli, geleceğimize güzel yatırımlar yapan işlerin içinde olacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

Yahşi ”Değerli uzmanımız Buğra Ayan’ın katılımıyla ele alacağımız bugünkü konu son derece önemlidir. Dijital gelecekte riskler ve fırsatlar, içinde bulunduğumuz çağda bu konuda bilinçlenmemizi, gerektiğinde yönlendirme kabiliyetine sahip olmamızı zaruri kılıyor. Çünkü işin içinde teknoloji bağımlılığı ve teknolojiyi doğru kullanmak gibi dikkate almamız gereken başlıklar var. Mesleki Gelişim Akademisi etkinliğine “Eğitim varsa ben de varım” diyerek destek veren Sayın Buğra Ayan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

İnternet Bir Endüstridir, Dijital Okur Yazarlık Çok Önemlidir

          Konuşmasına çalışmaları hakkında bilgi vererek başlayan Mühendis Yazar Buğra Ayan “Hayalimdeki Robot” projesinden söz etti.

Türkiye’de teknoloji haberlerinin çok da sağlıklı yapılamadığına değinerek; ”İnternet Nedir?” sorusunu soran Buğra Ayan “ İnternet bir endüstridir.” cevabını verdi.

Ayan; “İnternetin arkasında sürükleyici güç olarak endüstri var. İnternet endüstrisi bize tavşana bak numarası yapıyor. Hedeflerindeki çocuk ve gençleri kimi zaman forumlar kimi zaman oyunlar ile bu endüstrinin bir kazanımı haline getiriyorlar. Çocuklar gece yataklarından kalkıp oyun oynuyor. Hiçbir endüstri sizi gece kalkıp çalışmaya zorlayamaz ancak internet bunu yapıyor. Burada asıl olan tavşan olmamak. Dünyada sadece iki sektör müşterilerine “kullanıcı” diye hitap ediyor. Bunlar uyuşturucu satıcıları ve internet kullanıcıları. Unutmayın, dijital olarak bir ödeme yapmıyorsanız ürün sizsiniz. Bu noktada dijital okur yazarlık çok önemlidir. Ayrıca bir de önemli bir konu da dijital unutkanlıktır. Akıllı cihazlar ile insanlar beynini git gide daha az kullanıyor. Bu durum insanoğlunu bir çöküşe yönlendirebilir.” dedi.

Merak Madenciliği Yapmalıyız

          Sanal ekonomiye de değinen Ayan, zaman içinde dijital para ile legal satın alımların da başladığını açıklayarak gelecekte teknolojinin gelişmesi ile pek çok yeni meslek ve bu alanda yetişecek insanlara ihtiyaç duyulacağını belirtti.

İnterneti kullanırken merak madenciliği yapmamızın önemini vurgulayan Buğra Ayan sağlık, spor, tıp gibi pek çok alanda giyilebilir bir teknolojinin karşımıza çıktığını ifade etti.

Buğra Ayan; Geleceğin meslekleri konusunda çalışmalar yapmalıyız. İnsansı robotlardan yapay zekaya kadar bu süreci yönetecek bilim uzmanlarına ve psikologlara ihtiyacımız var. Bilimle ilgili projeler üretmeliyiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mühendis Yazar Buğra Ayan, aynı gün içinde öğleden sonra da veli ve öğrencilere yönelik eğitim paylaşımlarında bulundu.

19-02-201819-02-201819-02-2018

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.