İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mesleki Gelişim Akademisi Eğitim Seminerleri Kapsamında Yazar Uğur Batı Eğitimcilerle Bir Araya Geldi

Mesleki Gelişim Akademisi Eğitim Seminerleri Kapsamında Yazar Uğur Batı Eğitimcilerle Bir Araya Geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi tarafından öğretmenlere yönelik olarak  “Öğrenmenin Kusursuz Yolları ve İnsan” konulu bir seminer verildi.

Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezinde eğitimcilerle bir araya gelen Yazar Uğur Batı “Öğrenmenin Kusursuz Yolları ve İnsan” konulu bir seminer verdi.

Eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iki yıldır yürüttüğümüz Mesleki Gelişim Akademisi kapsamında düzenlediğimiz her eğitimde ilk günkü heyecanımızı koruyoruz. Mesleki Gelişim Akademisinde birbirinden farklı konu başlıklarıyla alanında uzman isimleri sizlerle buluşturuyoruz. Değişik organizasyonlarla sizlerle bir arada olmayı önemsiyoruz. Alanında uzman isimlerin paylaşımlarından istifade ederek okullarımızda öğrenci ve velilerle de iletişimimizi güçlendirebiliriz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz büyük bir aileyiz. Bu tür etkinliklerle birbirimizi tanıyıp anlarken mesleki anlamda da kendimizi besliyoruz. Bu sayede aidiyet duygusunu ve kurum kültürünü de geliştirmiş oluyoruz.  Bugün de bir Mesleki Gelişim Akademisi eğitim semineri vesilesiyle sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek sözü Yazar Uğur Batı’ya bıraktı.

Çok yönlü bir yazar olan Uğur Batı, dünyanın büyük bir paradigma değişimi içinde olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında “Biz bu değişimi algılarsak ancak o zaman hayatta kalabiliriz. İyi bir ülke ekonomisinin temeli, iyi bir eğitim sistemine dayanır. Geleceğin dünyasında gelişme ve inovasyon var.  Ancak gelecek, yekpare bir şekilde gelmeyecek. Her ülke, kendi geleceğini kendisi inşa edecek. Bilgi bilimine göre önümüzdeki yıllarda üretimin çok büyük bir bölümü, 3D yazıcılar tarafından yapılacak. Dünya, nitelikli üretim bantları ve robotik üretim sayesinde artık ‘karanlık fabrikalarda üretim yapıyor. Bu durumda doğrudan veya dolaylı olarak üretim sektöründe ve fabrikalarda çalışanlar önümüzdeki on yıl içerisinde işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Biz de bu değişime karşı koyamayız. Değişimi algılayamadığımızda ayakta kalamayız. Çocuklarımıza bilgi ve teknoloji üretimi ve büyük veri işleme konularında eğitim vermeliyiz. ” dedi.

Ancak Duygusallaştırılmış Bilgi Öğrenilir

Teknolojiyi tüketen değil üreten bir toplum olmanın önemine değinen Batı, “Bunu başarabilmek için eğitim sistemi ve öğretmenler kilit noktada. Teknolojiyi üretmeyi öğrencilerimize öğretmek için sizlerin onlara vereceği ilham çok önemli. Geleceği şekillendirmenin en iyi yolu önce onu konuşabilmekten geçer. İnsan beyni, yapay olarak üretilemeyecek kadar karmaşık ve mükemmel bir yapıdadır. Tamamen öğrenmeye odaklıdır.  Günümüzde bilgiye her yerden ulaşılabiliyor. Öğretmenin görevi rol model olmak, ilham vermek, liderlik etmek ve kılavuz olmaktır.” diyerek tüm dünyada eğitim sisteminde bir değişim yaşandığını kaydetti.

“Eğitim sisteminin en iyisi bile sanayi devriminin ihtiyacını karşılayacak tek tip insan yetiştiren en az 350 yıllık bir sistemdi. Şu an dünya Endüstri 4.0 dönemini yaşıyor, inovatif bir çağdayız. Artık tek tip insanlara değil, yaratıcı, inisiyatif alabilen, çözüm odaklı bireylere ihtiyaç var. Çocuklarımız çok zeki. Onlara bilgiyi ihtiyaç temelli olarak vermeliyiz. Beyin, ihtiyaç duymadığı hiçbir şeyi öğrenemez. O bilgiyi neden öğrendiğini, nerede ve nasıl kullanacağını bilmeli. Yoksa ezberden öteye geçmeyen bilgi, kısa bir süre sonra unutulur, içselleştirilmez. Ancak duygusallaştırılmış bilgi öğrenilir.” diyen Batı, bilginin sağlam bir temele oturtulması gerektiğini ifade etti.

Mutlu ve Umutlu Çocuk Öğrenir

Beyin temelli öğrenme modelinden de bahseden Batı, herkesin öncelikle mutluluk, iyilik, kötülük, başarı gibi kavramları kafasında tanımlaması gerektiğini belirterek, “Bunların sizin için ne ifade ettiğini tanımlamazsanız ulaştığınızda veya karşılaştığınızda da anlayamazsınız. Hayatta kendimizi akışa bırakmadan bilinçli bir şekilde ilerlemeliyiz.” dedi.

Ülkelerin günümüzde askeri alanda değil, sosyal bütünlük ve kültürleriyle diğer ülkeleri etkilediğini söyleyen Batı,  ‘yumuşak güç’ kavramına değinerek diplomatik yapısı, kültür alanında ortaya koyduğu ürünler, eğitim kapasitesi, iş dünyasındaki cazibesi, düşünce kuruluşlarının sayısı ve medyanın gücü gibi pek çok alanda etkin olan ülkelerin dünyaya liderlik ettiğini dile getirdi.

“Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Anadolu’nun binlerce yıllık kadim kültüründen yadigâr maddi ve manevi kültürel öğelerimiz var. Ülke olarak çok daha iyi yerlere gelebiliriz. Çocuklarımıza 21. yüzyıl becerilerini kazandırırken bir yandan da onların hayal gücünü geliştirmeliyiz. Onlara kendilerine bir hedef koymayı, hayallerinin peşinden gitmeyi öğretmeliyiz. Sadece mutlu ve umutlu çocuklar öğrenir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Öğretmenlerin keyifle takip ettiği programın sonunda, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, değerli sunumları için Yazar Uğur Batı’ya teşekkür etti. Programdan sonra Batı, tüm katılımcılara kitabını hediye ederken dileyenlerle kitabın içeriğiyle ilgili sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

11-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-201811-12-2018

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.