İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mesleki Gelişim Akademisi Eğitim Seminerleri Kapsamında Kariyer ve Yaşam Tasarımcısı Kamil Kasacı Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi tarafından öğretmenlere yönelik olarak  “Değişen Dünya, Değişen Eğitim ve Kariyer ” semineri verildi.
Mesleki Gelişim Akademisi Eğitim Seminerleri Kapsamında Kariyer ve Yaşam Tasarımcısı Kamil Kasacı Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda öğretmenlerle bir araya gelen Kariyer ve Yaşam Tasarımcısı Kamil Kasacı “Değişen Dünya, Değişen Eğitim ve Kariyer ” konulu bir seminer verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz yıl başlattığımız Mesleki Gelişim Akademisi çalışmaları kapsamında düzenlediğimiz her eğitimde ilk günkü heyecanımızı koruyoruz. Sosyal ve kültürel kimlikleriyle bizlere ufuk açan, bu toprakların yetiştirdiği değerli isimleri eğitimcilerimizle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Geçtiğimiz iki yılın genel fotoğrafına baktığımızda eğitim camiası olarak birbirimizi tanıma ve anlama anlamında bu eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Değerli meslektaşlarım, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi’nin de ifade ettiği gibi bu akademileri planlarken iki amacımız vardı; kişisel ve mesleki anlamda kendimizi diri tutmak ve bu eğitimler vesilesi ile tanışmak, birbirimizi daha iyi anlamak ve ortak bir vizyon oluşturmak. Şunu çok iyi biliyoruz ki alanın mutfağındaki siz değerli öğretmenlerimizi ve eğitim yöneticilerimizi dikkate almadan başarıya ulaşmak mümkün değil. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gücümüzü altmış bine yakın öğretmenimizden alıyoruz. Birbirimize değer verir, elinden tutar, birbirimizin yüreğine dokunursak emin olun yapacağımız her iş en güzel şekilde sonuca ulaşacaktır.” diyerek eğitim camiasının her daim dayanışma içinde olan büyük bir aile olduğunu vurguladı.

Bugünkü Dünyayı Tanımlayan Kelimeler Hız ve Değişim

“Günümüzde öğretmenlik sadece bilgiyi öğrenciye taşımak değil. Bugün içinde bulunduğumuz dünyayı iyi tanımalı ve iyi analiz etmeliyiz. Hayatımızın her alanında hızlı bir değişim söz konusu. Bugünkü dünyayı tanımlayan kelimeler hız ve değişim. Değişimin hızı, onu takip etmemizi imkânsız hale getiriyor. Sosyal medya bizleri esir almış durumda.” diyerek konuşmasına başlayan Kamil Kasacı, değişen dünyada bilginin artık nano saniyelerle bizlere ulaştığını ve öğretmenlik mesleğinde farklı bir rol üstlenmek gerektiğini ifade etti.

İnsan Dâhil Her Şey Dijitalleşiyor

Kasacı “Değişken, belirsiz, karmaşık ve muğlak bir dünyada yaşıyoruz. Adeta bir rafting botunun içindeyiz. Bu botun içinde herkesin bir rolü var. Artık her şey sayısallaşıyor, insan dâhil her şey dijitalleşiyor. Endüstri 4.0 yeni bir dünya demek. Bilgi çağından dijital çağa geçiyoruz. Dijital çağ, dijital ekonomiyi de beraberinde getiriyor. Artık her alanda yapay zekâ kullanılıyor. İnsansız, karanlık fabrikalara geçiş dönemindeyiz. Nesnelerin internetinde makineler kendi aralarında iletişim kurabilecek. Hiçbir şey kalıcı ve değerli değil. Eski meslekler değişiyor, dönüşüyor, yeni meslekler ortaya çıkıyor. Kurumsal işlerin sayısı ve garantisi azalıyor. Bizim eğitimciler olarak öğrencilere sürekli öğrenme, kendini geliştirme ve girişimciliğin önemini anlatmamız gerekiyor.” diyerek teknoloji ile iç içe yaşadığımız bu çağda yüz yüze iletişimin ve insan ilişkilerinin önemine değindi.

Eğitimde Başarı Kişiselleştirilmiş Eğitimden Geçiyor

Kasacı, kariyer yapmak için artık sadece iyi bir okuldan mezun olmanın yeterli olmadığını, aynı zamanda pek çok beceri ve donanıma da sahip olmak gerektiğini vurgulayarak 21. yüzyıl kariyer yaklaşımının sürekli kendini yenileyerek ilerlenmesi gereken bir yaşam rolü olduğunu kaydetti.

“Yaşam rollerimizin içinde kariyer tasarımı da bir yaşam hikâyesidir ve bu hikâyeyi tasarlamak bizim elimizde.” sözleriyle konuşmasına devam eden Kasacı, “Bizim burada öğretmenler olarak rolümüz, öğrencilerimize mesleki rehberlik yapabilmek. Mesleki rehberlik, mesleklerin tanıtılması değil, öğrencilerin içindeki potansiyeli ortaya çıkarmaktır. Eğitimciler olarak bizler sınıflarımızda kariyer farkındalığı yaratabiliriz. Her çocuk biriciktir, her birinin ilgi alanı farklıdır,  öğrenme önceliklerine, ilgi alanlarına ve isteklerine göre hepsiyle farklı iletişim kurmak, güçlü yönlerine yönelmek gerekir.” diyerek eğitimde başarının kişiselleştirilmiş eğitimden geçtiğinin altını çizdi.

Kariyer ve Yaşam Tasarımcısı Kamil Kasacı, “Mesleki Gelişim Akademisini organize ederek bizleri sıcak bir atmosferde karşılayıp sizlerle buluşmamıza vesile olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Öğretmenlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği programın sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan değerli sunumları için Kamil Kasacı’ya teşekkürlerini sundu.

12-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-201812-10-2018

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.