İzmir'in Anadolu Mektebi Öğrencileri Prof. Dr. Sami Güçlü'nün Katılımlarıyla Cengiz Aytmatov İzmir İl Panelini Gerçekleştirdi
İzmir'in Anadolu Mektebi Öğrencileri "Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" İzmir İl Paneli ile Cengiz Aytmatov'u anlattı. Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün katılımı ile İzmir İktisat Kongresi Salonunda gerçekleştirilen panele; Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Ege Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Gökçek, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Şube Müdürü Zeynep Başdaş, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İzmir İl Panelinde İzmir Anadolu Mektebi Öğrencileri Buca Fatma Saygın Anadolu Lisesinden Fatmanur Kolcu, Buca Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesinden Deren Tuncer, Karabağlar İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rıdvan Yeşil ve Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesinden Nisa Bahadır Cengiz Aytmatov'un eserleri hakkında konuştu. Panelin başkanlığını Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesinden Meryem Ceylin Topbaş yaptı. Kafkas Halk Dansları Topluluğunun da yer aldığı programın değerlendirme konuşmalarını ise Ege Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Gökçek ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü yaptı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür yaptığı açılış konuşmasında vefatının 15. yılında "Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov"u rahmetle yâd ettiğini ifade etti ve Anadolu Mektebi Projesinin öneminin altını çizdi.
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı İzmir'de 2020 Kasım ayından itibaren 12 lisede ve 2 ortaokulda yürütüldü. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ise bu sayı 30 lise, 30 ortaokulda gönüllü 115 öğretmen ve 1116 öğrenciye ulaştı. Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı bünyesinde yürütülen, gönüllülük ruhu ile başlayan ve devam eden Anadolu Mektebi Yazar Okumaları aktif olarak otuzu aşkın şehirde oluşturulan okuma gruplarıyla, yazar sırasına göre yapılıyor. Faaliyet, seçilen yazarın belirlenen kitaplarının ve yazar hakkında yazılan eserlerin okunması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve konuşma metni hazırlanarak panellerde sunulması esasına dayanıyor.