İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım Sempozyumu'nda Konuştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım Sempozyumu'nda Konuştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Ömer Yahşi, 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım Sempozyumu'nda Konuştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım Sempozyum'unda konuştu. Türkiye Özel Okullar Derneğince İzmir'de düzenlenen sempozyum, eğitimcilerden yoğun ilgi gördü.

İzmir Özel Çakabey Okulları'nda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmalarını; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Çakabey Okulları Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan ve Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk yaptı.

Sempozyumda konuşan Çakabey Okulları Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan, öğretmenlik mesleğinin bir yaşam biçimi olduğunu ve mesai saatleriyle sınırlandırılamayacağını söyleyerek mesleğin önemine değindi.

Ardından söz alan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, Türkiye Özel Okullar Derneği'nin kurulduğu günden bu yana eğitimi merkeze aldığını belirtti. Dernek olarak öğretmen gelişimi ve yetkinliği alanında yapılan çalışmalarla öne çıktıklarını dile getiren Öztürk, her yıl farklı konularda çalışmalar yapıldığını, bu seneki temanın ise 'Yapay Zekâ ve Eğitime Bütünsel Yaklaşım' olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrencilere Alan Açıyor"

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, "Eğitim evvela kalbe dokunmalı, ardından akılda demlenmeli, sonra harekette vücut bulmalı. Tarih boyunca eğitime birçok medeniyet havzasında farklı tarifler getirilmiştir. Yeni bin yılın şafağında eğitim, muhtevasında barındırdığı potansiyelle adeta bir cevherdir. Bu toprakların şarkısını, sınırlarımızın çok ötesine taşıyacak mahir bir nesil inşa etmeliyiz. Geleceğin kapısını çaldığımız bu günlerde akli ve kalbi bir teyakkuz halinde olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli her öğrencinin kendi fıtratını gerçekleştireceği bir alan açıyor. Bu modelde başarı, artık çocuklarımızın önüne konan yem olmaktan çıkıyor." dedi.

"Her Öğrencinin Potansiyeline İnanmalıyız"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin insan ruhundaki en güzel, en özel hasletleri ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Yahşi, "Model, tefekkürü, tahayyülü ve estetikle ruhani duyarlılığı beslemeyi hedefliyor. Eğitimde bütünsel yaklaşım, her bir öğrencinin potansiyeline inanmak, onlara cesaret vermek ve onların en iyi versiyonlarına dönüşmelerine yardımcı olmaktır. Biz öğretmenler olarak güvenilirlik skalasında ilk üçte bulunan, itibarı, izzeti çok yüksek bir mesleği icra etmenin onurunu yaşıyoruz. Bunun da devamlı yenilenmesi, devamlı geliştirilmesi gerekiyor. Biz ne kadar kendimizi yeniliyorsak, biz ne kadar kendimizi geliştiriyorsak sınıftaki öğrencilerin geleceğe dair umutları, hayalleri, geleceğe dair girişimcilik ruhları da artacaktır." diye konuştu.

İbrahim Oktugan'ı Andı

Yahşi, konuşmasında son olarak öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan'ı anarak şu sözlere yer verdi: "Menfur bir saldırı sonucu ahirete irtihal eden kıymetli İbrahim hocamızı rahmetle anıyorum. Bu konuyla ilgili tedbirlerin alınması konusunda Cumhurbaşkanımızın açıklamaları vardı. Öğretmen ve şiddet konusunun gündeme gelmesi bile beni üzüyor. Çünkü biz insan yetiştiriyoruz. Çünkü biz gelecek yetiştiriyoruz. Merhametli, güzel düşünen insanlar yetiştirdiğimiz için bunların bizim tevhid-i tedrisatımızdan geçmesinin kesinlikle imkânı yok."

Sempozyum, Konferans ve Panellerle Devam Etti

Eğitime Bütünsel Yaklaşım Sempozyumu'nun sabah oturumunda; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran 'Bir Liderin İnşası', ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Prof. Dr. Soner Yıldırım 'Etik Zekâ' konulu sunum gerçekleştirdi.

Öğleden sonraki oturumda; Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Karabey ve Matematik Öğretmeni Uğur Mert 'Güncel Teknolojilerin Matematik Eğitimine Etkisi ve Sınıf Yansımaları' konulu bir panel gerçekleştirdi.

Eş zamanlı çalıştayların yapıldığı sempozyumda; TUSAŞ Eğitim ve Gelişim Müdürü Dr. Emre Yılmaz 'Eğitimde Özgün Yapay Zekâ Uygulamaları', Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Diğdem Müge Siyez 'Geleceğin Eğitim Yolculuğu: 21. Yüzyıl Yetkinlikleri, Yapay Zekâ ve Kariyer Rehberliği', Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nida Temiz Polat 'Wonderland', İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul 'Üzmünü Ye Bağını Sor' konulu çalıştaylarda katılımcılarla bir araya geldi.

Gün boyu süren ve yoğun katılımla gerçekleşen sempozyum, ünlü biyolog ve sinirbilim uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan'ın 'Beyin ve Davranış Bilimleri Eğitim İçin Ne Diyebilir' konulu konferansıyla sona erdi.

 11-05-202411-05-202411-05-2024

 

 

 

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.