Çeşme Ilıca Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi;
“Bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Öğretmenler ve eğitim için her türlü fedakârlığa açığız. Değer üreten, ciddi anlamda eğitim adına değer üreten, eğitim ile ilgili sorunları sıfıra indiren çalışmalar planlanmasını istiyoruz. Eğitim adına daha sağlam adımlar atılmasını da talep eden Yahşi; güçlü, başarılı ve disiplinli; il, ilçe yönetimlerinin, okulların eğitimin kalitesini artıracağını ifade ederek İzmir de eğitim anlamında bir başarı varsa bu başarı ekip olarak çalışan tüm arkadaşlarıma aittir.” Dedi.
Yatırım alanında yapılan çalışmalarında değerlendirildiği toplantı da üç yüze yakın okulun inşaat ve tamirat işlerinin yapıldığı da belirtildi.
Her alanda çalışmalara devam edileceğini de belirten Yahşi, İl milli eğitim müdür yardımcılarının kendi bölümleri ile ilgili yapmış oldukları sunumları da dinleyerek değerlendirmelerde bulundu.
İzmir İl Milli Eğitim müdürlüğünde bulunan tüm bölümlerin şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmalar ile yapılması planlanan çalışmaların gösterildiği Çalıştayda sunum yapan Müdür Yardımcısı İlker Erarslan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak , ISO 9001 Kalite belgesi almak için çalışmaların başlatıldığını belirterek, Tübitak proje başvurularında İzmir’de ki okulların tamamına yakınının başvuruda bulunduğunu söyledi.
Ömer Yahşi Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje çalışmalarını değerlendirirken;” Çocuklara; matematik, fizik, kimya öğretebiliriz ama öncelikle çocuklarımızın kalbine iyilik tohumlarını ekmek zorundayız . Bu nedenle çocuklarımıza değerler eğitimini öğretecek İyilişk Gönüllüleri gibi projelerimizi çok önemsiyoruz. “ dedi.
Ayrıca Yahşi; “Sekiz yüz okuldan yedi yüz kırk üç okul Tübitak projeleri için başvuru yaptı. Öğrencilerimizin tamanına yakını Dyned programını aktif olarak kullanıyorlar. Robokod robot takımı ilk defa İzmir de oluşturuldu. Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde ilk defa oluşturulan 10-14 yaş grubu öğrencilerimizden oluşan ekip Robokod kodloma yarışmalara katılmak üzere çalışmalara başladı.
Müdür Yardımcısı Harun Yazar ise yapmış olduğu sunumda ; İzmir de çalışan eğitimcilerin norm durumlarına ait bilgileri paylaşırken, otuz üç eğitim yöneticisinin Fetö terör örgütüne üye olmaktan görevden alındığı ifade edildi. İzmir’de öğretmen açığı olmadığına da vurgu yapan Yazar norm fazlası öğretmen bulunduğunu da belirti. Yazar ayrıca;
İzmir’de bulunan 7 Proje okulunda, çalışan öğretmenlerden yükseklisans yapanların oranının % 28 artarken bu oranın doktora yapan öğretmenler de %84 olduğunu ifade etti.
Yatırım bölümünden sorumlu Müdür Yardımcısı Adnan Kaygusuz ise, 26 şantiye de çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 60 ruhsat başvurumuz var. Müdürümüz Ömer Yahşi’nin gayretleri ile İzmir eğitimine 2000 derslik daha kazandırmış olacağız. 2018 İzmir milli eğitim müdürlüğü için şantiye yılı olacak.” Dedi.
Destek ve Strateji Hizmetleri Müdür Yardımcısı Mehmet Büküm maaş, tahakkuk işlemleri ve donatım malzemeleri ile ilgili bilgi verdi. Okulların donatım alanında eksikliklerinin büyük anlamda giderildiğini belirten Büküm, Devlet Malzeme Ofisi ve doğrudan alımla bu ihtiyaçların giderildiğinin altını çizdi. Cumhuriyet Eğitim Müzesi Türkiye’de bir ilk olarak güvenlik temizlik hizmetleri bu bölüm tarafından karşılanmaktadır. FETÖ/PDY’den toplamda 37 araca el konulduğunu, bunların ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okullara tahsis edildiğini de vurgulayan Büküm, İzmir İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından 26 bin 119 öğrencinin her gün taşımalı eğitimle okulları ile buluşturulduğunu da belirtti.
2017 yılında otuz bin öğrenci, sırasının yenilendiği söyleyen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Büküm, 2018 hedefinin 50 bin olduğunu ifade etti.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu; özel eğitim alanında Türkiye’de ilk kez yapılan çalışmalardan bahsederken, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi göreve gelmeden önce üç bine yakın özel eğitim öğrencisinin okullaştırılmak için sırada beklediğini, yapılan çalışmalar ile bu öğrencilerin tamamına yakının okullaştırıldığını söyledi.
Bergama, Buca, Karabağlar, Gaziemir ve Kiraz ilçeleri için özel eğitim okullarının planlamalarının da yapıldığını ifade eden müdür yardımcısı Vargeloğlu, Şubat ayı içerisinde İŞKUR ve Bakanlığımızın da ortak olduğu ‘Engelli İstihdamına Yönelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinin Güçlendirilmesi Projesi’nin başlangıcının İzmir’den yapılacağının altını çizdi.
Kalite Takip Sistemi’nde yedi başlık altında okulların değerlendirilmeye alındığını ifade eden Vargeloğlu, İzmir ilinde bulunan okulların bu alanda çok başarılı olduklarını söyledi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça, İmam Hatip Lisesi meslek derslerinin e-içeriklerini hazırlanması, geliştirilmesi ve etkileşimli hale getirilmesine bir yıldır devam ettiklerini belirten Vargeloğlu, böylece üç boyutlu din öğretimi kitaplarından bazılarının canlandırılarak örnek uygulama olarak Bakanlığımızla yapılan çalışma kapsamında Türkiye eğitiminin hizmetine sunulduğunu söyledi.
Elektronik sınav merkezi sayısının İzmir’de üç merkezde hizmet vereceğini de belirten Vargeloğlu, sınav süreçlerinin sorunsuz tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün ise yapmış olduğu sunumda iş sağlığı ve güvenliği alanında otuz ilçede örgütlenme yapılarak tüm çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği kursu verildiğini söyledi. Aliağa ve Bornova ilçelerinin OHSAS 18001 kalite belgesi için başvuruda bulunulduğunu söyleyerek , İzmir’de eğitim alan tüm Suriyeli öğrencilere hayırseverlerin de katkıları ile giyim yardımı yapıldığını ifade etti. 15 bin Suriyeli öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldığını da belirten Büdün, 14 bin Suriyeli öğrencinin, beş yüz seksen dört okulda eğitim aldıklarını ifade etti.
Özel Öğretim Kurumları ve Mesleki Teknik Eğitim bölümü müdür yardımcısı Şemsettin Ünal, “312 bağımsız anaokulu, 767 özel öğretim kurumu 77.000 öğrenci 10300 öğretmenle özel öğretim alanında okullaşma oranı olarak %13’ü geçmiş durumdayız. Fetö’den 186 kuruma el konulmuştu bu konuda hala çalışmalar devam etmektedir. %52 ile mesleki ve teknik eğitim alanında İzmir olarak birinciyiz.” Diyerek yurt denetimleri konusunda yapılan çalışmlar hakkında bilgi verdi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi yurt denetimleri yapılırken en ince detayına kadar dikkat edilerek ciddi bir hassasiyet gösterilmesini istedi.
Müdür Yardımcısı Fuat Uğur ise yaptığı sunumda; teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelen CİMER, BİMER, BİS, ALO 147, Muhtar Bilgi Sistemi ve Valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Sistemi’ndeki dilek ve şikayetlerle ivedi bir şekilde çözülmesi için çaba sarf edildiğini belirten Uğur, bu şekilde çözülemediğinde muhakkik ve müfettiş görevlendirildiğinin altını çizdi. Hiç kimsenin mağdur edilmemesi için gereken hassasiyetin gösterildiğini de belirten Uğur, özel büro çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi başkanlığında Çeşme Ilıca otelde iki gün boyunca devam edecek olan çalıştaya il milli eğitim müdür yardımcılarının yanı sıra , il milli eğitim şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve eğitimciler katıldı. Çalıştayda swot analizi, çözüm stratejileri , tows matrisi çalışmaları da yapılacak.