İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimcileri Dinliyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimcileri Dinliyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi tarafından düzenlenen "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimcileri Dinliyor" adlı söyleşide fark yaratan dört eğitimci, meslektaşları ile bir araya geldi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide, çeşitli alanlarda projeler üreten farklı ilçelerden dört öğretmen, meslektaşlarına çalışmaları boyunca edindikleri deneyimleri ve ortaya çıkan ürünleri anlattı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan'ın da hazır bulunduğu söyleşide; Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Baykal Deniz, Cihat Kora Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Funda Gülenser, Gaziemir Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Melin Getizmen Yeşil ve Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Namdar Gürsönmez, projelerini meslektaşlarıyla paylaştı.

Söyleşide eğitimcilere seslenen İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, "Mesleki Gelişim Akademisi olarak eğitimde fark yaratan öğretmenlerimizi, meslektaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Farklı ilçelerde, farklı çalışmalara imza atan tüm eğitimcilerimizi bu platformda görmek istiyoruz." dedi. 

'Oyunlarla Fark Yaratan Öğretmen'

Çalışmalarıyla fark yaratan öğretmenlerden Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Baykal Deniz, 'Yaratıcı Ders İşleme Deneyimleri' konusunda yaptığı çalışmaları anlattı. Bilgiyi eğlenceli hale getiren Deniz, derste çocukların anlamakta zorlandığı ölçekler, paralel, meridyen gibi konularda projeler geliştiriyor. Bu projelerini 'Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda da paylaştığını söyleyen Baykal Öğretmen, konuları oyunlaştırarak öğrencilerin ilgisini çekiyor. Yaptığı projelerle dersi daha akılda kalıcı hale getiren Deniz, 'oyunlarla fark yaratan öğretmen' olarak anılıyor.

Söyleşinin ikinci konuğu, pek çok Avrupa Birliği ve e-twinning projesinde görev alan Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Funda Gülenser oldu. 'SELMA (Social and Emotional Learning For Mutual Awareness)' ve 'Microsoft Yenilikçi Öğretmen Sınıf İçi Uygulamaları' projelerini başarıyla yürüten Gülenser, aynı zamanda SELMA projesinin Türkiye elçilerinden biri olarak seçildi.

Proje hakkında bilgi veren Gülenser, öğrencilerin derste, farklı ülkelerden öğretmen ve öğrencilerle internet üzerinden iletişim kurduğunu söyledi. Böylelikle gençlerin, farklı kültürlerden arkadaş edinmesine ve birlikte çalışmasına imkân veren proje, akran öğrenmesini de destekliyor. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen 'Selma Hacking Hate' projesi kapsamında yapılan faaliyetleri anlatan Funda Öğretmen, projeyle öğrencilerin sosyal medya üzerinden yaşadıkları akran zorbalığının önlemesinin hedeflendiğini söyledi.

Gaziemir Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Melin Getizmen Yeşil, 'Disiplinler Arası Algoritmik Düşünceyi İlkokulda Öğrenmek' sunumunda, e-twinning platformunda hayata geçirdiği projeleri anlattı. Z kuşağının kısa süreli dikkat aralıklarından yola çıkarak kodlamayı müfredata entegre eden Yeşil, bu sayede birinci sınıf öğrencilerinin okumayı daha kolay öğrendiklerini belirtti.

Derslerde kullandığı sanal gerçeklik uygulamasının öğrenciler üzerinde çok faydasını gördüğünü söyleyen Yeşil, öğrencilerin üç boyutlu gözlüklerle harfleri öğrendiğini ve çizim yönlerini kodladıklarını belirtti. 2. sınıftan itibaren öğrencilerinin ders içeriği üretmeye başladığını ve bu içerikleri sınıfta paylaştığını söyleyen Melin Öğretmen, böylelikle kendi kendine öğrenme ve akran öğrenmesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'STEM Akademisi' çalışmalarından edindiği bilgilerle pek çok projeye imza atan Yeşil, beşi yabancı olmak üzere toplam on beş ortakla teknoloji ve kültürel miras temalı STEM çalışmaları yaptıklarını söyledi. Çalışmalarda disiplinler arası yaklaşımla konuyu çok boyutlu olarak ele alan Yeşil, bu sayede öğrencilerin küçük yaşta vizyon sahibi olduklarının altını çizdi.

"Öğrenmek Merak İle Başlar"

Son konuşmacı olarak meslektaşlarına seslenen Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Namdar Gürsönmez, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 'Öğrenmek, merak ile başlar.' diyen Namdar Öğretmen, yaparak yaşayarak öğrenmenin önemine değindi.

Tek amacının çocuklara bilimi sevdirmek olduğunu vurgulayan Namdar Öğretmen, çalışmalarında yürüttüğü 'Çer Çöpten Bilim Projesi'nde atık ve basit malzemelerle icatlar yaptığını söyledi. Öğrencilerin, bilime olan merakının artması ve el becerilerinin geliştirilmesi için atölye çalışmalarına ara vermeden devam eden Gürsönmez; İzmir dışında Uşak, Ankara, Samsun, Muğla gibi pek çok ilde öğretmen, öğrenci ve velilerle atölye çalışmalarında bir araya geliyor.

'Tübitak Bilim Genç' ve 'Bilimix' platformlarında yaptığı çalışmaları paylaşan Namdar Öğretmen,  tek hayalinin emekli olduktan sonra arabayla köy köy gezerek çalışmalarını oradaki öğrenci ve öğretmenlere aktarmak olduğunu söyledi.

 

15-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-201915-11-2019

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.