İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimcileri Dinliyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimcileri Dinliyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi tarafından düzenlenen "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimcileri Dinliyor" adlı söyleşide fark yaratan dört eğitimci, meslektaşları ile bir araya geldi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide, çeşitli alanlarda projeler üreten dört öğretmen, meslektaşlarına çalışmaları boyunca edindikleri deneyimleri ve ortaya çıkan ürünleri anlattı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan ve Harun Yazar'ın da hazır bulunduğu söyleşide İzmir Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Dr. Barış Demirağ, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, İzmir Atatürk Lisesi Kimya Öğretmeni Benal Hepsöğütlü ve Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe Öğretmeni Hakan Çildan, projelerini meslektaşlarıyla paylaştı.

Öğretmenlerimizin Söyleyecek Sözü Var

Söyleşide eğitimcilere seslenen İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, "Mesleki Gelişim Akademisi olarak eğitimde fark yaratan öğretmenlerimizle sizleri buluşturmaya devam ediyoruz. Bizleri heyecanlandıran, bizlere gurur veren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan değerli öğretmenlerimizi, meslektaşlarımızla buluşturuyoruz. Geçen yıl başlattığımız ve her ay yenisini ekleyerek devam ettiğimiz bu çalışmada, öğretmenlerimize kendi kaderleriyle baş başa bırakılmadığını, onları dinlediğimizi ve onlara önem verdiğimizi hissettirmek istiyoruz. Bu çalışmalar yerelde, dört duvar arasında kalmasın istiyoruz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimcilerimizin sesi olmayı, onlarla bir arada olduğumuz bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Biliyoruz ki işin mutfağında olan, çilesini çeken öğretmenlerimizin söyleyecek sözü var. Yaptığı çalışmaları bizlerle paylaşan öğretmenlerimizi dinleyerek bu tür iyi örnekleri çoğaltmak ve yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.  


Söz, Fark Yaratan Eğitimcilerimizde

Çalışmalarıyla fark yaratan öğretmenlerden ilki İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü ve El Sanatları Öğretmeni Şule Aydın,  Olgunlaşma Enstitüsünün misyonu ile ilgili bilgi vererek başladığı konuşmasında enstitü bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Geleneksel Osmanlı şerbetiyle ilgili geçen yıl yürütülen projeyle, şerbetleri enstitü bünyesinde her gün deneyerek tattırdıklarını ve günümüz içecek kültürüne uygun hale getirdiklerini söyledi. Ardından şerbet tariflerinin yer aldığı Türkçe-İngilizce kitabın da bandrollü olarak satışa sunulduğunu kaydeden Aydın, 'Karadeniz'den Ege'ye İlmek İlmek Projesi'yle de Ödemiş ipeğinin dokuma tezgâhlarında elde dokunarak günlük kıyafetlerde yeniden kullanılmaya başlandığını ifade etti.

Kendisini en çok gururlandıran projenin ise "Eğitimle Kanatlan Hayata Hazırlan" olduğunu söyleyen Aydın'ın projeyle ilgili dinleyicileri bilgilendirmesinin ardından projede yer alan öğrencilerden Yağmur söz alarak çalışma sayesinde pek çok şeyin yanında iletişim ve adab-ı muaşeret kurallarını da öğrendiklerini ifade etti.

İzmir Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Dr. Barış Demirağ, kısaca özgeçmişinden bahsederek başladığı konuşmasında işbirlikli öğrenme ile ilgili olarak yazdığı proje ile çeşitli kongrelere katıldığını ve makaleler yazdığını belirtti. Okulda öğrencileriyle birlikte proje yazmayı çok sevdiğini söyleyen Demirağ, Gürçeşme Anadolu Lisesinde çalıştığı sırada yürüttüğü Comenius projesinde 40 kimya öğretmeni ve 70 Ege Üniversitesi öğrencisiyle çalışarak 'sanal kimya laboratuvarı' kurduklarını ve deney animasyonlarının o platformda öğrencilerin çalışmasına sunulduğunu kaydetti.

Hâlihazırda yazmış olduğu iki Erasmus projesinden birinin personel hareketliliği diğerinin de okul hareketliliği olduğunu söyleyen Demirağ, İzmir Fen Lisesinde bilim olimpiyat takımının kimya danışmanlığını yaptığını belirterek çalışmalarını içeren bir video sunumu gerçekleştirdi.

 

12 Yılda 92 Ulusal ve Uluslararası Ödül

Atatürk Lisesi Kimya Öğretmeni Benal Hepsöğütlü, 131 yıllık mazisi olan, Atatürk'ün iki kez ziyaret ettiği ve Çanakkale Savaşı'nda tüm öğrencileri şehit olduğu için mezun veremeyen bir okulda çalışmanın sorumluluğundan ve gururundan bahsederek başladığı konuşmasında öğrencileriyle proje bazında yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Okulunda 9. sınıfa başlayan öğrencilerle sene başında bir araya gelerek onlara proje bazlı çalışmayı anlatan, literatür taramasını öğreten ve onların yeteneklerini keşfeden Hepsöğütlü, sadece kendi alanıyla ilgili değil, pek çok farklı alanda da başarılı çalışmalara imza atıyor.

"Öğrencilerimizde ve okulumuzda ne eksik, önce nerden başlamalıyız, neyi öncelikli tamamlayabiliriz? diye düşünmeliyiz." diyen Hepsöğütlü, okulunda teneffüs zilleriyle ilgili basit fakat etkili bir çalışma yaptıklarını anlattı.  Zillerin Türk ve Dünya klasiklerinden seçildiği çalışma sayesinde,  teneffüs aralarında ekranlarda çalan müzikle ilgili bilgi akışı sağlanarak öğrencilerin müzik zevkinin ve kültürünün geliştiğini ifade etti.

12 yıldır bilimsel projelerle uğraştığını ve danışmanlığını yaptığı projelerden 92 ulusal ve uluslararası ödül kazandığını belirten Hepsöğütlü, danışmanlığını yaptığı bir projede güneşin ultraviyole ışınlarının neden olduğu katarakt, deri kanseri gibi hastalıkların önüne geçmek adına öğrencisiyle birlikte geliştirdiği sistemle renk değiştiren kumaşı tasarladıklarını söyledi. Günlük hayatta kullanılan broş, takı, anahtarlık gibi aksesuarlarda kullanılan renk değiştiren kumaş sayesinde insanların dışarı çıktıklarında zararlı ışınlardan korunabildiğini ifade eden Hepsöğütlü, projeyle ülkemize birincilik ödülü getiren öğrencisi Pelin Kaya ile gurur duyduğunu söyledi.

Bilginin günümüzde her an her yerden ulaşılabilir olduğunu belirten Hepsöğütlü, "Çocuklarımıza salt bilgiyi değil, onu analiz etmeyi, yorumlamayı ve en önemlisi de değerler eğitimini vermeliyiz." dedi.

Söyleşide son konuşmacı olarak söz alan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe Öğretmeni Hakan Çildan ise dezavantajlı bölgelerde de çalıştığını söyleyerek "Her okulda ve her kurumda mutlaka iyileştirecek alanlar vardır." dedi. Hızlı okuma ve okuduğunu anlama eğitimi alarak bu konuda pek çok seminer verdiğini kaydeden Çildan, anlayarak hızlı okumada dikkat ve hafızanın öneminden bahsetti.

Geliştirdiği hızlı okuma programının interaktif bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kullanılarak tüm Türkiye'ye ulaşmasını amaçladığını ifade eden Çildan, 'Kanserle Konuşalım' projesini de katılımcılarla paylaştı.  Çildan, öğrencileriyle birlikte kanser tedavisi gören hastaları ziyaret ederek onlara mutluluk ve rahatsızlık veren kelimeleri tek tek tespit ettiğini, bu sayede hastalarla nasıl iletişim kurulması gerektiği ve onlara nasıl moral verileceği ile ilgili yaptığı çalışmadan söz etti.

 Dört eğitimcinin birlikte çalıştığı öğrencilerin de söz aldığı program, öğretmenlerle soru cevap şeklinde devam ederken söyleşinin sonunda İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, farkındalık yaratan ve yenilikçi çalışmalara imza atan tüm eğitimcilere teşekkür etti. 

29-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-201929-05-2019

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.