İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'Deneyim Paylaşım Günleri' ile Eğitimcileri Ağırlamaya Devam Ediyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'Deneyim Paylaşım Günleri' ile Eğitimcileri Ağırlamaya Devam Ediyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği 'İzmir İçin Bir Fikrim Var' projesi kapsamında uygulamaya geçirilen 'Deneyim Paylaşım Günleri' 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Öğretmen ve eğitim yöneticilerinin fikir ve projelerinden iyi örneklerin belirlenip il genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği uygulama aralıksız devam ediyor. İyi örneklerin paylaşıldığı özel güne İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Tübitak Bölge Koordinatörü Onur Dönmez, Tübitak Bölge Koordinatör Yardımcısı Yılmaz Tonbul, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

 

Eğitimciler Çalışmalarını Meslektaşları ile Paylaştı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, yaptığı konuşmada eğitimde kalitenin yükseltilmesi, geleceğe umutla bakan, hayalleri ve hedefleri olan nesillerin yetiştirilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti. "Eğitimciler olarak bizler bu anlayışı temel felsefemiz haline getirmeli, hem öğrenen hem öğreten öğretmen olmalı ve çalışmalarımızla fark yaratmalıyız.'' diyen Yentür, seçilmiş olan, uygulanabilirliği yüksek, farkındalık ortaya koyan çalışmaları birlikte dinlemenin mutluluğunu duyduklarını sözlerine ekledi.

 

Tübitak Bölge Koordinatör Yardımcısı Yılmaz Tonbul, yaptığı konuşmada öğretmenlerin niteliğine ve öğrencilerin niteliğine katkıda bulunmak için çalışmalar yürütüldüğünden söz ederek proje fikrinin yaygınlaşması, proje kültürünün geliştirilmesi sürecinin öğretmenlerin dönüşümünden geçeceğini vurgulayarak üniversite milli eğitim işbirliğinin artmasının gerekliliğini belirtti.

Tübitak Bölge Koordinatör Yardımcısı Yılmaz Tonbul, yaptığı konuşmada öğretmenlerin niteliğine ve öğrencilerin niteliğine katkıda bulunmak için çalışmalar yürütüldüğünden söz ederek proje fikrinin yaygınlaşması, proje kültürünün geliştirilmesi sürecinin öğretmenlerin dönüşümünden geçeceğini vurgulayarak üniversite milli eğitim işbirliğinin artmasının gerekliliğini belirtti.

Tübitak Bölge Koordinatörü Onur Dönmez ise Türkiye'nin bilim insanı ekosistemine yeni öğrencilerin katılmasının ve ortaokul düzeyinden başlayarak öğrencilerin bilimsel çalışmalar yürütmesinin önemine değinerek bu süreçte öğretmenlerin vereceği katkıların önemine değindi.

Açılış konuşmalarının ardından öğretmenler projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

 

Şehit Furkan Yavaş Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Melek Bilgen Özdem 'Hidroponik Tarım Projesi' ile ilgili bilgi verdi.  Özdem, topraksız tarım çeşitlerinden biri olan  hidroponik tarım projesi ile okulların bahçe, balkon veya teraslarında kurulduğunu, böylece  öğrencilerin  tarımsal faaliyetleri yaparak yaşayarak öğrenmesinin amaçlandığını belirtti. Proje ile öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenme tekniğini kullanacak, bilimsel düşünce basamaklarını uygulama olanağı bulduğunu sözlerine ekledi.

Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu Sınıf Öğretmeni Okul Müdürü Aşkın Ayhan 'Mutlu Günler' adlı projesinde amaçlarının mutlu ve eğlenceli bir okul ortamı oluşturarak; öğrencilerinin sosyal, kültürel, zihinsel, bedensel, ruhsal, akademik, sanatsal yönden geliştirmek ve sağlıklı, mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Öncelikle okulun ihtiyaçlarının, öğrenci kulüplerinin, okulun zayıf yönlerinin, alınan toplantı kararlarının, okulun misyon ve vizyonunun dikkate alınarak Öykü ve Şiir Günü, Doğa ve Bilim Günü, Sağlıklı Yaşam ve Spor Günü, Dans ve Müzik Günü, Sağlıklı Beslenme ve Müzik Günü şeklinde 5 ana tema belirlendiğini, sonrasında bu temaların haftanın 5 gününe dağıtıldığını belirtti.

Özel Gaziemir Uğur Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni İlksen İşgören 'İzmir Kodlarımın Ucunda' adlı proje ile Ege'nin incisi İzmir'in kültürel öğelerini ve önemli tarihi mekanlarını öğrencilere tanıtmak için 21.yüzyıl becerileri arasında gösterilen kodlama dili ve web2 araçlarını eğitsel bir malzeme olarak kullanmanın etkili olacağı fikrinden yola çıkıldığını ifade etti. İşgören, şehrin kültürel değerlerini tanıtmanın, yaymanın, öğrencilerde kültürel bir şuur ve farkındalık oluşturulmanın amaçlandığını belirtti.

Çiğli Neriman Haşim Emirli Anaokulundan Okul Öncesi Öğretmeni Ayşe Girengir 'Ritimle Birleşen Küçük Eller' adlı projesini tanıttı. Girengir, erken çocuklukta okul öncesi eğitime başlarken oryantasyon sürecinde özel gereksinimli öğrencilerin 'sosyal zorlantı' yaşamaması ve olumlu benlik algısı geliştirmesi için kolaylaştırıcı unsur olarak müzikten yararlanılmasının bilinen bir yaklaşım olduğunu belirtti. Çocukların bir arada tamamlayıcı Orff çalışmaları ile hem sosyal kaygılarını yenecekleri hem de birlikte başarabilme duygunu tadabilecekleri bir çalışma ortaya koyma fikriyle projenin alt yapısının oluşturulduğunu söyledi. Söz konusu projede kullanılan bu teknikle öğrencilerin ritimle hem sosyal olarak kaygılarından uzaklaştıklarını hem de başarma duygusunu tattıklarını ifade etti.

'Deneyim Paylaşım Günleri', dinleyicilerin paylaşım yapan meslektaşlarına sorularını sorup cevap aldığı ve görüş alış verişinde bulunduğu bölüm ile sona erdi.

 

19-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-202219-02-2022

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.