İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında " Veli Akademileri" ile 55.482 Veliye Ulaştı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği "İzmir Veli Akademileri" projesi kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılında 30 ilçede, 29 farklı konu başlığı altında gerçekleştirilen eğitimlerle 55.482 veliye ulaşıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Rehberlik Araştırma Merkezleri koordinasyonunda açılan Veli Eğitimleriyle ebeveynler, çocuk gelişimi ve gereksinimleri hakkındaki bilgilerini güncelleme fırsatı yakaladı. İzmir Eğitim Ailesinin değerli paydaşı velilere yönelik nitelikli ve değer katan eğitimlerle 55.482 veliye ulaşıldı. 29 farklı konu başlığı altında 30 ilçeye ulaştırılan eğitimler "Bilinçli Aile Bilinçli Toplum" sloganıyla yaygınlaştırıldı. Proje kapsamında ebeveynlerin günümüzde çocuklarını büyütme ve destekleme yeteneklerini engelleyebilecek birçok zorlukla karşı karşıya kalabilmesi gerçeğinden yola çıkılarak;  ebeveynler ve çocuklar arasında olumlu iletişimi ve etkileşimi teşvik etmek, pozitif disiplin teknikleri geliştirmek ve bunları uygulamak aynı zamanda toplum hizmet desteklerine erişmek gibi becerilerin geliştirilmesi hedeflendi. Ebeveynlerin, çocuk gelişimi ve çocukların ihtiyaçları hakkında daha iyi bir anlayış kazanmasını, sağlıklı iletişim ve rehberlik etmesini sağlamanın amaçlandığı projede çıkış noktası; ebeveynlerin sağlıklı bir aile kurmak için gerekli ebeveynlik ve problem çözme becerilerini edinmelerine ve içselleştirmelerine yardımcı olmaktı. Çocukların akademik başarı, dil gelişimi, sosyal gelişim, benlik saygısı, öğrenmeye istekli olmaları konusunda olumlu sonuçlar geliştirme, öğrencinin anne-baba tarafından daha iyi tanınması ve anne babanın sağlıklı iletişim kurarak çocuğuna yaklaşımının önemi üzerinde duruldu.

 29 farklı ana konu başlığı ve birbirinden kapsamlı alt konu başlıkları ile 55.482 veliye seminerin verildiği projede; ebeveyn- çocuk veli eğitimine yönelik 20 başlık, kapsayıcı -bütünleştirici veli eğitimine yönelik 9 başlık çatısı altında; iş birliği yapılan alanında uzman kurum, kuruluş ve kişiler ile tüm eğitimler gerçekleştirildi ve dönem sonunda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile velilere katılım sertifikası verildi.

Veli Akademisi; genel ebeveyn-çocuk eğitimi ve kapsayıcı-bütünleştirici veli eğitimi olarak 2 ana başlıkla ele alındı

Genel Ebeveyn-Çocuk Veli Eğitimine yönelik alt başlıklar; Çocuklarda duygu düzenleme (Regülasyon) becerileri geliştirmede ebeveyn tutumları, akran ilişkilerinde ebeveyn yaklaşımları ile olumlu benlik gelişimi, gelişimsel yetersizliği olan çocuklarda nitelikli ebeveyn çocuk etkileşimi, çocuk-ebeveyn ilişkisinde sağlıklı sınırlar, çevre bilinci konusunda duyarlı çocuklar yetiştirmek, "Çocuklar için Felsefe" yöntemiyle çocuklar eleştirel düşünme becerisi kazandırma yöntemleri, doğru beslenme bilinci aşılamada ailenin rolü, erken müdahale teknikleri ile duyu bütünleme ve dil terapisinin birlikte kullanımının yararları, özel gereksinimli çocukların rutinlerle günlük yaşam becerilerini kazanma doğal öğretim teknikleri, çocukta değerler sisteminin yapılanması, özel gereksinimli çocukların bilişsel süreçleri evde nasıl yönetilebilir, ebeveyn tutumları ve çocuklarda davranış yönetim, erken çocukluk özel eğitiminde oyun ve önemi, yeni nesil ebeveynlik stilleri ve çocuklar üzerindeki etkileri, özel gereksinimli çocuğa sahip ailelerin gereksinimleri, mutlu ebeveyn /mindful ebeveyn olabilme, dijital çağda ebeveyn olmak/ Ebeveynler için dijital farkındalık, ergenlik gelişim dönemine bakış ve anne baba yaklaşımları/Ergen -ebeveyn iletişim semineri, yaygın gelişimsel bozukluğa ebeveyn merkezli erken müdahale, çocuklarda öz denetim ve öz düzenleme becerilerinde aile desteği.

Kapsayıcı -Bütünleştirici Veli Eğitimine yönelik alt başlıklar; sınavlara hazırlık sürecinde aile desteğinin önemi, disleksi ve öğrenme güçlüğü arasındaki farklar, ebeveyn tutumlarının sınav dönemine etkileri, özel gereksinimli çocukların ebeveynlerine yönelik psikolojik sağlamlık geliştirme yöntemleri, çocuklarda okuma kültürünün oluşmasında ailenin etkisi, çocukla hangi dönemde nasıl oyunlar oynanabilir, üstün yetenekli bir çocuğun ebeveyni olmak, çocuklarda bilinçli teknoloji kullanımı, çocuklarda olumlu davranış geliştirmede aileler için öneriler şeklinde belirlendi.

24-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-202324-05-2023

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.