Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, İzmir'de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, İzmir'de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, İzmir'de bir dizi ziyarette bulundu. İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ile birlikte İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile Konak Halk Eğitimi Merkezi kurslarında incelemelerde bulunan Büyük, ilçe milli eğitim müdürleri ve kurum müdürleriyle de bir araya geldi.
Ziyaretine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden başlayan Genel Müdür Yusuf Büyük, ildeki eğitim öğretim çalışmaları ile ilgili İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'den bilgi aldı. 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ile ilde devam eden eğitim yatırımları ve pandemi sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yahşi, Genel Müdür Yusuf Büyük'ü ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Brifing toplantısının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi ile beraber İzmir Valiliği'ne geçen Büyük, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.
'Mutfakta Umut Var'
Konak Halk Eğitimi Merkezi Aşçı Çırağı Kursu'nda incelemelerde bulunan Büyük, kurum çalışmaları hakkında Merkez Müdürü Yasin Öztürk'ten bilgi aldı. Konak Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam eden kursu ziyaret eden Büyük, usta öğreticiler ve kursiyerlerle sohbet etti.
Büyük'ün ziyaret ettiği 'Mutfakta Umut Var' projesi kapsamında açılan 'Aşçı Çırağı Kursu'nda yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyacı olan nitelikli iş gücü yetiştiriliyor. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı işbirliğinde sürdürülen kurslar, Türkiye'de toplam 9 ilde devam ediyor.
Projenin hedefinin; gençlere meslek edindirme amaçlı eğitimler vermek ve onların aktif iş gücüne katılımını sağlamak olduğunu vurgulayan Büyük, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak 'Aşçı Çırağı' kurs programı ile bu projeye katkı sağlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.
Kurum ziyaretlerinin ardından İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'ne geçen Genel Müdür Büyük; İl Millî Eğitim Müdürü Yahşi ile birlikte ilçe millî eğitim müdürleri ve halk eğitimi merkezi müdürleri ile bir araya geldi. İlçe milli eğitim müdürleri ve hayat boyu öğrenme kurum müdürleriyle yapılan değerlendirme toplantısında, İzmir'de yürütülen hayat boyu öğrenme faaliyetleri ele alındı.
"Dezavantajlı Vatandaşlarımızın Yüreğine Dokunuyoruz"
Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, şu ifadeleri kullandı: "Pandemi süreci, bizi atıl bir duruma getirmedi. Bizim kodlarımızda her zaman heyecan vardır. Bu dönemi biz, birbirimize kenetlenerek ve durmadan üreterek geçiriyoruz. Heyecanını kaybeden her şeyini kaybeder. Tüm halk eğitimi merkezlerimizde o ilçemize has ürünleri ve özellikleri ön plana çıkartan çalışmalar yaparak kurs ve kursiyer sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu çalışmaları yaparken dezavantajlı vatandaşlarımızı da ihmal etmiyoruz. Hayat boyu öğrenme kurumlarında okuma yazma kursundan meslek edindirme kurslarına kadar her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz, dezavantajlı vatandaşlarımızın da yüreğine dokunuyoruz, onları hayatın içine dâhil ediyoruz. İzmir'de okumaz yazmaz oranını %1,9'dan %0,6'ya düşürdük. Bu konuda Türkiye'de ilk sıradayız. Bu, bizim için gurur verici bir başarı. Büyük bir adanmışlıkla ve insicam içinde çalışan tüm ilçe milli eğitim müdürlerimize ve kurum yöneticilerimize teşekkür ediyorum."
"Hep Birlikte Daha Güzel İşlere İmza Atacağız"
"İyi bir birliktelikle başarıyı hep birlikte yakalayacağız." diyerek konuşmasına başlayan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, İzmir'de olmaktan, ilçe milli eğitim müdürleri ve yaygın eğitim kurum müdürleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hem eğitim öğretimde hem de eğitim yatırımları anlamında son dört yıldır çok önemli başarılara imza attığını söyleyen Genel Müdür Büyük, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'ye, İzmir'deki halk eğitimi merkezi müdürlerine ve olgunlaşma enstitüsü müdürüne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha çok çalışarak daha güzel işlere imza atacağız. Hayat boyu öğrenme kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışa açılan yüzüdür. Hem örgün hem yaygın eğitimde 7'den 77'ye her yaşa hitap ediyoruz. Biz vatandaşa dokunuyoruz." dedi.
"Veli Eğitimlerine Büyük Önem Veriyoruz"
Milli Eğitim Bakanlığı'nın veli eğitimlerine verdiği öneme dikkat çeken Büyük, şöyle konuştu: "Pandemi döneminde veli eğitimleri ve özel eğitim öğrencilerinin velilerine yönelik kurslar, hassasiyetle üzerinde durduğumuz iki önemli husus. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk'un talimatıyla Eylül ayında başlayan 'salgın döneminde veli eğitimleri' ile şu ana kadar 50 bini aşkın velimize kurs verdik. Bunun yanında, yine halk eğitimi merkezleri bünyesinde açacağımız engelli çocuklarımızın velilerine yönelik 12 yeni kurs programı oluşturuldu."
Milli Eğitim Bakanlığı Eylül ayında, pandemi döneminde velileri desteklemek için sağlık, iletişim, zaman yönetimi ve rehberlik konularında 15 eğitim programı hazırlamıştı. Halk eğitimi merkezlerinde açılan 'pandemi döneminde veli eğitimi' kursları velilerden yoğun ilgi görüyor.
İki Üniversite İle Protokol İmzalandı
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, İzmir ziyareti sırasında iki üniversite ile işbirliği protokolüne imza attı. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile protokol imzalayan Büyük, protokollerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Bunlardan ilki; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binası'nda, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük arasında imzalandı. 'Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Düzenlenmesine Yönelik İşbirliği Protokolü' ile hayat boyu öğrenme faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal etkinliklerin düzenlemesine yönelik kurumlar arası işbirliği sağlanacak.
İkinci protokol ise İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile Genel Müdür Yusuf Büyük arasında imzalandı. İşbirliği protokolü kapsamında, olgunlaşma enstitüsü bünyesindeki alanların araştırma ve inovasyon kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca üniversitedeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapı ile üniversite öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel ve teknolojik etkinlikler ve eğitimler düzenlenerek geleneksel el sanatlarının canlandırılması ve yaşatılması sağlanacak.
'Şehzadeler Şehri Manisa' Sergisi Açıldı
İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün çalışma alanı olan Manisa'nın tarihteki önemine dikkat çeken 'Şehzadeler Şehri Manisa' sergisi, iki yıllık bir hazırlığın ardından ziyaretçileriyle buluştu.
Manisa'nın köklü tarihini tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürütülen 'Manisa Şehzadeleri' temalı çalışma; 10 dönem kostümü ile toplam 25 parçalık tezhip, minyatür, seramik ve şehzade bebekten oluşan geniş ürün yelpazesiyle göz dolduruyor. Sahnede davetlilerin beğenisine sunulan ve toplam on parçadan oluşan valide sultan ve şehzade kostümleri, davetlilerden büyük alkış aldı.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'nin açılışını yaptığı sergi, enstitüye ait internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından da sanal olarak vatandaşların ziyaretine açıldı.