İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri, eğitim yöneticilerinin mesleki gelişimine yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Mesleki Gelişim Akademisi' kapsamında düzenlediği eğitimde çağın gerektirdiği niteliklere uygun sürekli yenilenme, gelişme ve olumlu dönüşümü sağlamak amacıyla çevrim içi eğitimlerine devam ediyor. 2021-22 eğitim öğretim yılı ara tatilinin başlamasıyla birlikte öğretmenler yüz yüze gerçekleştirilen eğitimlerde bir araya geliyor.
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Akademisi ve Pozitif Bilimler Akademisi çalışmaları kapsamında öğretmenler ara tatil dönemindeEge Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezi ve Karşıyaka Hamza Rüstem Fotoğraf Evinde uygulamalı eğitimlere katıldılar.
Pozitif Bilimler Akademisi kapsamındaki çalışmalara dahil olan 25 kişilik öğretmen grubu, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünün hazırladığı eğitimlere katıldılar. Prof. Dr. Özlem Yeşiltaş koordinesinde yapılan çalışmada Türkiye'de ve dünyada Biyomühendislik alanında yapılan uygulamalar hakkında bilgi aldılar. Ardından Mikrobiyoloji ve Biyomedikal alanlarında yapılan laboratuvar çalışmalarına katıldılar. Öğretmenler okulda öğrenciye öğretilen matematik, fizik, kimya ve biyoloji bilgilerinin mikrobiyoloji alanında nasıl kullanıldığı ile ilgili incelemelerde bulundu.
Yeni Yaklaşımlar Akademisi çalışmaları kapsamında farklı ilçeler ve okullarda çalışan 25 kişiliköğretmen grubu "Yeni Yaklaşımlarla Değerler Eğitimi" ve "Yeni Yaklaşımlarla Tarım" isimli yüz yüze uygulamalı eğitimlerine katıldı.Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezinde Yeni Yaklaşımlarla Değerler Eğitimi başlığıyla Sarı Alan, Mavi Alan, Yeşil Alan Oyunlaştırılmış Eğitim Senaryoları çalışmalarına katıldılar. Karşıyaka Hamza Rüstem Fotoğraf Evini ziyaret ederek "Çevremize ve Değerlerimize Saygı" çalışması adı altında incelemelerde bulundular. Bu çalışmalarda oyunlaştırılmış Değerler Eğitimi Öğrenme Senaryolarının çocukları eğlendirirken yardımseverlik, dostluk, doğruluk, hoşgörü, yardımseverlik, sorumluluk sevgi ve saygı değerlerini kazandırma yol ve yöntemlerini incelediler.
İzmir'in Menemen sınırları içinde yer alan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde yapılan uygulamalı eğitimde Bitki Genetik Kaynakları Bölümü Ulusal Tohum Gen Bankası, Hebaryum, fungaryum ve Arıcılık Ar-Ge İnovasyon ve Damızlık Ana Arı Üretim ve bahçe bitkileri çalışmaları ile ilgili bilgiler aldılar. Aynı zamanda Hebaryum, Fungaryum ve Arıcılık üzerine yapılan uygulamalı laboratuvar çalışmalarını yakından izleme fırsatı buldular.
Eğitim sonu değerlendirme toplantısında öğretmenler ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü araştırmacıları ortak yapılacak çalışmalar ve eğitimdeki uygulamaları belirlediler.