İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 Mesleki Beceriler Haftası

2022 Mesleki Beceriler Haftası

27-04-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Avrupa Mesleki Beceriler Haftası 

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası 2016 yılından itibaren yıllık olarak Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenmektedir. Hafta kapsamında, mesleki eğitimin sunduğu birçok faydayı sergilemek için kurum ve kuruluşlar, öğretmenler, öğrenciler eğitimciler gibi tüm paydaşlar tek bir çatı altında bir araya gelmektedir. Böylelikle, mesleki eğitim potansiyelinin daha yaygın olarak bilinmesini sağlayan; ulus ötesi görünürlüğü olan bir iletişim ağı platformu oluşturulmakta ve Avrupa ile çevresinden gelen bilgi ve iyi uygulama alışverişi için fırsatlar yaratılmaktadır.  

 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası, bu yıl Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm teması ile gerçekleştirilecektir. Tema amacı, bireylerin özellikle mesleki eğitimde Yeşil Dönüşüm kapsamında uygun becerilerle donatmaktır. (Bkz. Osnabrück Declaration, European Green Deal) Mesleki eğitimde Uluslararası görünürlüğü temel alan "Hafta" 2050 yılına kadar karbon salınımında nötr hale gelmek için gerekli adımların atılması ile uyumlu biçimde seçilmiştir. 

Bu yıl İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bağlı bulunan kurum/okul veya İzmir'de mesleki eğitim adına iyi örnek teşkil eden mesleki eğitim öğrenci, mezunu (girişimci, çalışan) veya eğitimden sorumlu kişilerin görünürlüğünü Avrupa ve ötesine taşımak üzere Avrupa Komisyonuna resmi ortaklık için başvuruda bulunulmuştur ve yapılan başvuru 22 Mart 2022'de kabul edilmiştir. 

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası (European Vocational Skills Week) resmi ortağı ve eğitimden sorumlu yerel otorite olarak; İlimizde düzenlenecek Mesleki Eğitim Zirvesi ve Yeşil Mutabakat Planı, 11-12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Zirve adına; bir webinar, iki söyleşi, bir çalıştay ve bir de Mesleki Eğitim Kariyer Fuarı gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
2022 Mesleki Beceriler Haftası Programı (PDF)

 "2050'ye Doğru Mesleki Eğitim & Yeşil Mutabakat Planı" / 11 Mayıs 2022 / Webinar Bağlantısı için Tıklayınız..>>

 "2050'ye Doğru Mesleki Eğitim & Yeşil Mutabakat Planı" / 11 Mayıs 2022 / Webinarı Youtube Bağlantısı: https://youtu.be/OvPaKe9pP_o 

 

-2050'ye Doğru Mesleki Eğitim ve Yeşil Mutabakat Planı için Tıklayınız..>>

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.