İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı

2020-2021 İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı

2020-2021 İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla bireyin; bilgi, beceri, ilgi ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla katıldığı her türlü öğrenme etkinliği içine alan 'Hayat Boyu Öğrenme' kapsamında yapılan işbirlikleri ve faaliyetler komisyon toplantısında ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız,  İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, halk eğitimi merkezi müdürleri ve dış kurum paydaşları katıldı. 

Toplantıda ildeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, planlanan etkinliklerin uygulamaya konması, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak konuları ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan program açılışında hayat boyu öğrenme programı kapsamında ilde yapılan çalışmalara dair bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; ' Hayat boyu öğrenme aslında milli eğitim ailesi olarak toplumun bütün kesimlerine yönelik bir hassasiyettir. Sizler de sahada çok kıymetli çalışmalar yapıyorsunuz.' dedi. Toplumun her bir ferdinin önemli olduğunu vurgulayan Yentür, eğitimi yarıda kalmış okumaz yazmazların eğitimlerinin tamamlanması ve hayata dönük İŞKUR ile yapılan meslek edindirme kurslarının artarak devam etmesini çok önemsediklerinin altını çizdi. 

Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, hayat boyu öğrenmenin kişi ve toplum üzerindeki olumlu etkileri hakkında düşüncelerini belirtti.' Nerede Kalmıştık' projesinin etkin bir şekilde uygulanmasını önemsediklerini belirten Yıldız, şu ana kadar yapılan tüm projelere hassasiyetle yaklaştıklarını ve çok önem verdiklerini vurgulayarak bu tür çalışmaların toplumsal önemine dikkat çekti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Yıldız, toplantının hayırlı uğurlu olması temennisi ile sözlerini bitirdi.

 16-11-202116-11-202116-11-2021

 

 

 

 

 

 

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.