İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Milli Eğitim Bakanlığınca ''Sıfır Atık Projesi'' nde başarılı çalışmaları ve etkinlikleriyle öne çıkan 40 okula ''Çevre Beratı Ödülü'' verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca ''Sıfır Atık Projesi'' nde başarılı çalışmaları ve etkinlikleriyle öne çıkan 40 okula ''Çevre Beratı Ödülü'' verildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün okul ve kurumlarda "Sıfır Atık Projesi"ne ilişkin çalışmalar yapıldı, okullarda yapılan bazı fiziki düzenlemelerin yanı sıra öğrencilere çevre bilincini geliştirmeye yönelik eğitimler verildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün okul ve kurumlarda "Sıfır Atık Projesi"ne ilişkin çalışmalar yapıldı, okullarda yapılan bazı fiziki düzenlemelerin yanı sıra öğrencilere çevre bilincini geliştirmeye yönelik eğitimler verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bünyesinde faaliyet gösteren İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığınca yürütülen bu çalışmalarda "Sıfır Atık Projesi"ndeki başarısıyla öne çıkan okullar değerlendirildi, ülke genelindeki 1000 okuldan 40'ı "Çevre Beratı" ödülüne layık görüldü. Çevreci okullara ödülleri, düzenlenen törenle takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı çevrenin önemine dikkati çekerek, doğaya bırakılan atık maddelerin toplum sağlığı için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Atık madde artışının, nüfusun hızla artmasının yanı sıra bilinçsiz tüketim alışkanlıklarından kaynaklandığını belirten Selçuk, "Doğal kaynakların hızla yok olması, doğadaki atık miktarının artması insan sağlığı açısından hepimizi endişelendirdiği gibi her bir bireyin bu konuda sorumluluk almasını da gerekli kılmıştır." ifadesini kullandı.

"Sıfır Atık Projesi" ile Millî Eğitim Bakanlığının başarılı bir başlangıç yaptığını dile getiren Selçuk, "Daha yaşanılabilir bir dünyanın bilinçli nesillerle olabileceğine inanıyor, bu konuda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak için okullarda çevre bilincini yaygınlaştırarak destek veriyoruz. Bilinçli nesiller yetiştirme konusunun, bütün ebeveynlerin, eğitimcilerin ve kamu kurumlarının hayati görevi olduğunu ifade etmek istiyorum. Çevre bilincinin oluşmasını sağlayacak en önemli etkenin eğitim olduğuna inanıyor, bu nedenle çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünyayı inşa etmeleri için Milli Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra birimlerinin farkındalık oluşturduğuna şahit oluyoruz." diye konuştu.

Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmenin önemini hatırlatan Selçuk, şunları kaydetti: "Sıfır Atık Projesi kapsamında ülke çapında önemli çalışmalar yürütüyor, okullarımızda yapılan bu çalışmaların çevreye duyarlığı artıracağını düşünüyoruz. Daha yaşanılabilir bir dünya ve sağlıklı toplumlar için hazırlanan bu projede emeği geçen ilgili Bakanlıklarımıza, il müdürlerimize, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destekleri dolayısıyla duyarlı velilerimize teşekkür ediyorum."

Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ise dünyanın, canlılara hayat veren, bilinen tek gezegen olduğunu ve dünyayı, çevreyi koruma görevinin insanlara düştüğünü söyledi.

İnsanların huzura ve mutluluğa ulaşmasının çevreyle uyum içinde yaşamasına bağlı olduğuna dikkati çeken Çolak, sınırlı kaynakların bilinçli tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Bilinçsiz tüketim, israf gibi çeşitli faktörler nedeniyle oluşan atık maddelerin çevreyi kirlettiğine ve insan sağlığını tehdit ettiğine değinen Çolak, "Sıfır Atık Projesi, esasen atıkların bir şekilde tamamen ortadan kaldırılmasını öngörüyor. Daha az satın almak, daha az tüketmek, gereksiz tüketimden kaçınmak, çöpe atmadan önce tekrar kullanımını sağlamak, tamir etmek, dönüştürmek, atılacaksa ayrıştırarak atmak, geri dönüşüm tesislerinde geri dönüştürmek, bu konuda vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak, eğitimini vermek, 'Sıfır Atık Projesi'nin temel prensibini oluşturuyor. Bilhassa çocuklarda ve gençlerde bu farkındalığın oluşturulması için Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bünyesinde faaliyet gösteren İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığınca ülke genelinde bütün okullarda önemli çalışmalar yürütmektedir. Okullarımızın çok önemli katkılar sunduğu bu çalışmaları takdirle karşılıyorum. Gösterdikleri özveri ve başarılı çalışmaları için il müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Çevre Beratı" ödülünü almaya hak kazanan okullara ödülleri takdim edildi.

Türkiye genelinde 40 okula verilen ödül törenine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet YİĞİT,İl MEM Okul Sağlığı Hizmetleri Sorumlusu İsmail BİNGÖL ile İzmir'den ödül almaya layık görülen Çiğli Egekent Anaokulu okul müdürü Reyhan ALTINYURTLU  katıldı.

06-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-2019

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.