İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mesleki Gelişim Akademisinden Algı ve İtibar Yönetimi Semineri

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mesleki Gelişim Akademisi Maarif  Vakfı Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmet Kesen ile eğitimcileri bir araya getirdi.
Mesleki Gelişim  Akademisinden  Algı ve İtibar Yönetimi Semineri

Mesleki Gelişim  Akademisinden  Algı ve İtibar Yönetimi Semineri

 

15 Temmuz Şehitleri Salonunda düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal ve okul yöneticileri ile çok sayıda eğitimci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal etkinliğin açılış konuşmasında; Mesleki gelişim akademisi olarak,hangi alanda olursa olsun gelişiminize yönelik olarak bu çalışmaları sürdürmekteyiz. Bugünkü yapılacak olan İsmet hocamın bize sunacağı olan konunda faydalı olacağını düşünüyorum.”  Diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Maarif Vakfı Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmet Kesen ise vermiş olduğu seminerde algı yönetimin katılımla en iyi şekilde anlatılabileceğinin altını çizerek eğitim süresince öğretmenlerin katılımlarını istedi.

“Öncelikle böyle bir organizasyona davet ettiniz için çok teşekkür ediyorum. Bugün burada sizlerle iletişim algı ve itibar konularında bilgilerimi paylaşmaya çalışacağım. Lütfen katılım sağlarsanız çok mutlu olurum soru sorabilirsiniz eleştirebilirsiniz yorum yapabilirsiniz kızabilirsiniz katılabilirsiniz lütfen beni burada yalnız bırakmayın. “       

İzmir’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kesen; “İzmir’de  insanın sıcaklığını gerçekliğini daha iyi görebiliyoruz. Burada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum tekrar çağırsanız yine gelirim tekrar çağırsanız yine gelirim” dedi.

Gölgeler ile iletişim kuruyoruz..

Keskin eğitimcilere yapmış olduğu sunumda insan ilişkilerine dair ilginç paylaşımlarda bulunurken çağımız insanın gölgelere tutunmaya çalıştığını söyledi.

“ Sunumuma Oğuz Atay’ın çok sevdiğim bir sözü ile başlamak istiyorum. “Bazılarımız şiirlere tutunuyor, Bazılarımız şarkılara… Bazılarımız filmlere tutunuyor, Bazılarımız kitaplara… Sanırım artık insan, tutunamıyor insana.”  Herhalde bu Çağ’da yaşadığımız en ciddi sorunlardan biri bu tutunamıyoruz bir tarafa insana ve ondan dolayı filmlerle şarkılarında kitaplarla etkinliklerle falan o tutunma ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz.
Gerçekten de karar verirken ve yaşarken veya eğitim yaparken bazılarımız idealist davranıyoruz öğrenci ile ilişkilerimizde idealizm üzerine gidiyoruz bazılarımız gerçekçi davranıyor acaba sizin yaklaşımınız nedir?

Gerçek hayattaki kaygılarımız yaşamlarımız hayatlarımız çok farklı doğu ile batı arasındaki sınıflandırma yaparken de bu karşımıza çıkıyor batı biraz daha akılcı biraz daha gerçekçi biz biraz daha idealist ve o idealist âlemden gerçek yere ulaşamadığımız için ilişkilerimiz hep havada kalıyor.

Gerçekten birbirimize dokunamıyoruz sanki karşı tarafın, sanki kendimizin gölgeleri ile iletişim kuruyoruz. Biz gerçek iletişimi göremiyoruz”  diyerek algı yönetimi üzerine hazırlamış olduğu sunumu eğitimcilerle paylaştı.

03-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-2018

 

 

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.