İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Suriyeli 100 Aileyi Eğitim-Öğretim Konusunda Bilgilendirdi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PİCTES) projesinin desteğiyle 100 Suriyeli aileye, PİCTES projesi yetkililerinin, İl Müdürlüğünden, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Din Öğretimi, Mesleki Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerinden yetkili ve uzmanların katılımıyla Konak Öğretmenevinde seminer verildi. Seminerde Suriyeli ailelerin sorunlarıyla ilgili anketler yapıldıktan sonra mevcut sorunların çözüm yolları konuşuldu ve ailelere katılım belgeleri dağıtıldı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Suriyeli 100 Aileyi Eğitim-Öğretim Konusunda Bilgilendirdi

22-11-201722-11-201722-11-201722-11-201722-11-201722-11-201722-11-2017

219 Suriyeli Gönüllü Öğretici…

İzmir’de toplamda 581 okul ve 4 Geçiş eğitim merkezinde 14.937 Suriye uyruklu öğrencinin eğitim ve öğretimine devam ettiği bilgisinin paylaşıldığı toplantıda Karabağlar, Bornova, Buca ve Konak’taki 4 adet Geçiş Eğitim Merkezinde 219 Suriyeli Gönüllü Öğretici 1326 öğrenci ile eğitime devam edildiği vurgulandı.

Müdürlük yetkilileri tarafından verilen bilgilerde, İzmir’deki okulların bünyesinde kısaca GEM adı verilen 4 tane Geçiş Eğitim Merkezinin mevcut olduğu, 15 saat Türkçe eğitimi verilen bu merkezlerden alınan belgelerin uluslararası geçerliliği olmadığı için kapatılmalarının gündemde olduğu ifade edildi. Çocuklara, Geçiş Eğitim Merkezlerinde Türkçeyi iyi derecede öğretip daha sonra normal okullara adapte olma aşamalarını kolaylaştırmanın amaçlandığı belirtildi. Ayrıca Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” (PİCTES) kapsamında görevlendirilen Türkçe, Sınıf Öğretmeni, Rehberlik Danışmanından oluşan 195 öğretmenin, toplamda 84 okul ve 4 Geçiş Eğitim Merkezinde 6305 Suriyeli Öğrenciye Türkçe eğitimi vermekte olduğu açıklandı.

Eğitim-öğretim çağında olup aileleri tarafından okullara gönderilmeyen Suriyeli çocukların durumlarının da konuşulduğu toplantıda, yapılan araştırmalar sonucunda bunun sebeplerinden birinin çocukların artık yetişkin olması ve ailelerinin maddi ihtiyaçlarından dolayı çalışmaları gerektiği, diğerinin ise Suriye’de karma eğitim olmadığı için özellikle ortaokul çağına gelen kızların okullara gönderilmemesiyle çocukların ailelerine işte ve evde yardım ediyor olmaları olarak gösterildi.

Seminerde İl Müdürlüğü bünyesinde, rehber öğretmenlerin ve Suriyeli gönüllü eğiticilerin koordinatörlüğünde İzmir’deki bütün Suriyeli ailelere gerekli bilgilendirmelerin yapılıp eğitim verileceği Suriyeli çocukların eğitim sistemimize dahil olmaları için ne gerekiyorsa yapılacağı ifade edildi. Bunun yanında Suriyeli ailelere bir alternatif sunulacağı çocuğunu örgün eğitime göndermek istemeyenlere açık öğretime, açık liselere yönlendirme yapılırken İsteyen öğrencilerin bir taraftan mesleki eğitim alırken diğer taraftan sigortasının işleyeceği ve çalışabileceği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonundan İzmir’de bulunan Suriyeli Öğrenciler için  dört okul…

İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin edilen arazilerin üzerine UNICEF’in (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu)  Suriyeli öğrencilerin yoğun olarak yaşadıkları Bornova’da 2,  Torbalı’da 1, Buca’da 1 okul olmak üzere her biri 24 derslik, toplamda 96 derslikten oluşan 4 okul yapacağı bilgisinin paylaşıldığı seminerin sonunda yapılan çalışmalarla İzmir’de 6-18 yaş arası okula gitmeyen Suriyeli çocuğun kalmayacağı vurgulandı.

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.