İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “İlham Veren Buluşmalar” Eğitim Etkinliğinde Liseli Öğrenciler ile University College London Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Allsop’u Bir Araya Getirdi

Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim etkinliğinde University College London Teknoloji ve Kodlama uzmanı Doç. Dr. Yasemin Allsop, Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi, Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi’nden 600 öğrenciyle buluştu.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “İlham Veren Buluşmalar” Eğitim Etkinliğinde Liseli Öğrenciler ile University College London Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Allsop’u Bir Araya Getirdi

23-11-201723-11-201723-11-201723-11-2017

 

Geleceğimizin aydınlığı sevgili gençlerimize vizyon çizen, farkındalık oluşturan böyle güzel projeleri önemsediklerini ifade eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilere “Siz değerli gençlerimizi gelecekteki dünyaya hazırlarken hangi becerilerle donatılmanız gerektiği konusunda okumalarımızı çok dikkatli yapmalıyız. Bu treni kaçırmamak için şimdiden sizlere kodlama temelli eğitimi verebilmeliyiz.” diyerek kodlamanın önümüzdeki dönemde Türkiye’nin dünyadaki yerini belirleyecek, yükselen teknolojinin en önemli alanlarından birisi olacağının altını çizdi.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´ın 2017´yi ‘Bilişimde Gelişim Yılı’ ilan etmesinin ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de çalışmalara başladığını ifade eden Yahşi, "Robokod İzmir Yaz Okulu´nda 9-14 yaş grubu öğrencilere, yaz tatili boyunca robotik ve kodlama eğitimi verdik.  Oyunlarını kendileri programlayan çocuklarımıza teknolojik bağımlılığın dışında doğru bir teknolojiyi ve kodlamayı öğretmek bize mutluluk verdi.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

“Dünün Çocukları, Yarının Liderleridir”

“Dünün çocukları, yarının liderleridir.” diyerek konuşmasına başlayan University Collage of London Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Allsop, okuduğu bazı kitapların hayatını ne denli etkilediğini anlattı.

Frances Hodgson Burnett’in ‘Küçük Prenses’ adlı kitabından çok etkilendiğini belirten Allsop,  9 yaşında hayal kurmayı o kitaptan öğrendiğini ve daha önce hiç adını duymadığı Londra şehrini o yaşlarda görmeyi hayal ettiğini belirterek “25 yaşında çalışmak ve okumak üzere kendimi Londra’da buldum.” diyerek gençlere “Hayallerinize sınır koymayın, günün birinde mutlaka gerçekleşecektir.” tavsiyesinde bulundu.

14 yaşında Tarık Buğra’nın ‘Osmancık’ adlı kitabıyla tanıştığında ise kitabın kendisine tarih sevgisi aşıladığını ve o yaşta şiir yazmaya merak saldığını ifade etti.

Yunan filozof, matematikçi ve astronom Hypatia’nın ise kendisini çok etkileyen bir filozof olduğunu vurgulayan  ‘ İskenderiyeli Hypatia’ kitabını okuduktan sonra muhakeme etmeyi öğrendiğini eleştirel düşünmeden ve akıl yürütmeden hiçbir şeye inanmamayı öğrendiğini belirtti.

“Asla Vazgeçmeyin!”

Londra Wilbury İlkokulunda teknolojiden sorumlu yönetici ve sınıf öğretmeni olarak çalıştığını ifade eden Allsop, “5. ve 6. sınıftaki öğrencilerimle animasyon ve video çekimi yaptık. Bu çalışma, onlara koreografi oluşturma, oyunculuk, teknolojinin doğru kullanımı, bağımsız düşünüp karar verme ve ekip halinde çalışmayı öğretti.”  diyerek bu tür etkinliklerin öğrencileri çok yönlü geliştirdiğinin altını çizdi.

2014 yılında İngiltere’de kodlamanın zorunlu ders olmasından sonra 16 kişilik bir öğrenci grubunun kendisine gelerek kodlama ve robotik üzerine bir projede çalışmak istediklerini ifade eden Allsop, “On altı kişi başlayan ekipten on üçü vazgeçip projeyi yarıda bıraktı. Kalan üç kişi ise 6 ay boyunca sabırla çalıştı. Asla vazgeçmedikleri için projeyi sonuçlandırdılar.” diyerek gençlere araştırmaları ve asla vazgeçmemeleri için telkinde bulundu.

Teknoloji ve kodlama uzmanı Allsop, anekdotlarını video paylaşımlarıyla desteklerken liseli gençlerden büyük alkış aldı.

Konuşmasının sonunda gençlere sunumdan akıllarında kalan kelimeleri söylemelerini isteyen Allsop, öğrencilerden vazgeçmemek, yaratıcılık, empati kurmak, araştırmak, ‘Bana ne!’ dememek ve yardımlaşmak gibi cevaplar aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çevre duyarlılığı ve doğaya saygı kapsamında değerli konuşmacılarımıza plaket takdim etmek yerine 5 fidan bağışlaması kararının alınması nedeni ile, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selime Şentürk Doğramacı, program sonunda fidan bağışı sertifikasını Doç. Dr. Yasemin Allsop’a takdim etti.

Program, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin bilgi ve tecrübelerini paylaşan Teknoloji ve Kodlama uzmanı Doç.Dr. Yasemin Allsop’a değerli sunumları için teşekkür etmesiyle sona erdi.

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.