İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılını Tamamlayan İzmirli Öğrenciler Karnelerini Aldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılını Tamamlayan İzmirli Öğrenciler Karnelerini Aldı

İzmir'de 779 bini örgün eğitimde olmak üzere açık öğretimle beraber 890 bin öğrenci yaz tatiline başlıyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Karne Töreni ise Güzelbahçe Ali Bayırlar İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Narlıdere Kaymakamı Bülent Bayraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Şube Müdürü Mevlane Akdeniz,  İlçe Emniyet Müdürü Hatice Akkaş, İlçe Jandarma Komutanı Saadettin Gezici, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çevik, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in konuşmaları ile devam etti. Ali Bayırlar İlkokulu öğrencisinin okuduğu şiir sonrası gerçekleşen Çamlı Mustafa Saadet Alanyalıoğlu İlkokulu öğrencilerinin Harmandalı Zeybeği gösterisi ve Ali Bayırlar Ortaokulu Korosunun müzik dinletisi büyük beğeni aldı. Sınıfları ziyaret edip heyecan içindeki öğrencilerle bir süre sohbet eden Köşger ve beraberindeki heyet karne ve hediyelerin verilmesinin ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, gösterdikleri emek, çaba ve gayret için öğretmenlere teşekkür etti. Öğrencilerin sanatla, sporla, kitapla kaliteli zaman geçirmesinin gerekliliğine değinen Yentür, dümensiz bir geminin hedefe varamayacağını söyledi ve geleceğe yatırım yapmanın önemine dikkat çekti. Anne ve babanın eğitime dâhil olmadığı sürecin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığının altını çizen Yentür, ailelerden çocuklarıyla telefon ve ekranlardan uzak, aile içi iletişimin olduğu, kaliteli ve nitelikli zaman dilimi geçirmelerini istediklerini ifade etti.  Yentür, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden başta öğretmen ve öğrenci olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diledi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, pandemi sonrası ülkemizde yaşanan büyük depremin ülkemizi her anlamda sarstığını, öğretmenlerimizin bütün olumsuzluklara rağmen büyük bir gayret gösterdiğini, eğitim camiasının üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmeye çalıştığını söyledi.  Bu dönemde ailelerin de çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlaya çalıştığını ifade eden Köşger, en büyük zenginliğimizin iyi yetişmiş ve iyi eğitilmiş genç nüfusumuz olduğunu, kendi milli değerlerimizden koparmadan çocuklarımızı çağın bilimiyle, teknolojisiyle, irfanıyla, ilimiyle donatmamız gerektiğini, söyledi. Yaşanan deprem felaketinde gençlerimizin gösterdiği dayanışmanın öneminden bahseden Köşger, hepsine teşekkür etti.

Güzelbahçe Ali Bayırlar İlkokulu'nda gerçekleşen karne töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

16-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-2023

Fevzipaşa Mh. Öğretmen Sokak No 15 Kemeraltı Katlı Otopark Arkası Konak / İZMİR - 0232 280 35 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.